Nejprodávanější tituly - říjen 2019
Evropa

Boleslav II.
Kniha věnovaná Boleslavu II. (práce polské historičky Joanny Sobieśak) je tradiční biografií. Pro nedostatek informací o sledované osobě jsou představeny i dějiny daného období (druhá polovina 10. století), v prostoru českého státu a jeho okolí.
Evropa

Boleslav II.

135 Kč
Češi i Němci - 20%
Publikace obsahuje výběr autorových článků a komentářů od roku 1998, které jsou doplněny dosud nepublikovanými úvahami o aktuálních politických tématech.
Evropa
Ukázky

Češi i Němci

80 Kč
64 Kč
Dějiny Ruska v datech - 11%
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
Evropa

Dějiny Ruska v datech

449 Kč
399 Kč
Vesnice 'kanibalů' - 6%
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
190 Kč
Živá pochodeň na Stadionu Desetiletí - 11%
Dne 8. září 1968 se na varšavském Stadionu Desetiletí zapálil na protest proti účasti polských jednotek na okupaci Československa Ryszard Siwiec. V této knize jsou česky poprvé publikovány takřka všechny dostupné archivní dokumenty o tomto protestu.
Evropa

Živá pochodeň na Stadionu Desetiletí

108 Kč
96 Kč
Cesta Karla IV. do Francie - 6%
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
Evropa

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
1 038 Kč
Dějiny evropské integrace I. - 21%
První svazek Dějin evropské integrace. Integrace našeho kontinentu, probíhající déle než padesát let, je velmi dynamický proces, který má značný vliv na svět, jenž nás obklopuje.
Evropa
Ukázky

Dějiny evropské integrace I.

78 Kč
62 Kč
Dějiny evropské integrace II. - 20%
Druhý svazek Dějin evropské integrace je věnován vývoji evropské spolupráce od počátku 60. let do současnosti.
Evropa
Ukázky

Dějiny evropské integrace II.

79 Kč
63 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
Evropa

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Žralok nebude nikdy tak silný - 6%
Práce předního českého historika věnovaná československo-německým vztahům v letech 1945–1948 představuje příspěvek k historii poválečné československé zahraniční politiky a analýze vztahu čs. státu a poválečného Německa.
Evropa

Žralok nebude nikdy tak silný

220 Kč
207 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 32 položek
<< < 1 2 3 4 > >>