Nejprodávanější Kniha - říjen 2019
Evropa

Vesnice 'kanibalů' - 6%
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
190 Kč
Živá pochodeň na Stadionu Desetiletí - 11%
Dne 8. září 1968 se na varšavském Stadionu Desetiletí zapálil na protest proti účasti polských jednotek na okupaci Československa Ryszard Siwiec. V této knize jsou česky poprvé publikovány takřka všechny dostupné archivní dokumenty o tomto protestu.
Evropa

Živá pochodeň na Stadionu Desetiletí

108 Kč
96 Kč
Cesta Karla IV. do Francie - 6%
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
Evropa

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
1 038 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
Evropa

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Žralok nebude nikdy tak silný - 6%
Práce předního českého historika věnovaná československo-německým vztahům v letech 1945–1948 představuje příspěvek k historii poválečné československé zahraniční politiky a analýze vztahu čs. státu a poválečného Německa.
Evropa

Žralok nebude nikdy tak silný

220 Kč
207 Kč
Architekt 'konečného řešení' - 6%
(1x)
Práce amerického historika přináší obsáhlý a zasvěcený portrét říšského vůdce SS, šéfa německé policie a říšského ministra vnitra Heinricha Himmlera.
Evropa

Architekt "konečného řešení"

331 Kč
311 Kč
Hřích, zločin, šílenství v čase odkouzlování světa - 6%
(1x)
Kniha se podrobně zaobírá proměnou konceptu zločinu a jeho vztahem k hříchu, resp. k duševním poruchám a nemocem v 18. století a v prvních desetiletích století následujícího.
Evropa

Hřích, zločin, šílenství v čase odkouzlování světa

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 27 položek
<< < 1 2 3