Nejprodávanější tituly - listopad 2019
druhá světová válka

Vzduch je naše moře - 24%
(2x)
Publikace si dává za cíl zmapovat komiksovou formou osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj našeho letectví. Osudy jednotlivých aktérů jsou vždy doplněny historickým úvodem do děje.
druhá světová válka
Ukázky

Vzduch je naše moře

638 Kč
488 Kč
Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - 11%
Kniha Otázka cti, s podtitulem Zapomenutí hrdinové druhé světové války, strhujícím způsobem předkládá úchvatný a dobrodružný příběh polských pilotů za druhé světové války.
druhá světová válka

Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války

449 Kč
399 Kč
V první linii - 11%
(4x)
Autor nastoupil ve věku 18 let, tedy rovnou ze školy, na nejkrvavější úsek Leningradského a Volchovského frontu. Jako voják Rudé armády došel až do Berlína. Zázrakem zůstal na živu.
druhá světová válka

V první linii

323 Kč
287 Kč
Lišky pouště - 11%
Paul Carell napsal dramatickou kroniku o významné kapitole druhé světové války. Spojil v ní přesný popis válečných dnů s autentickými zážitky. Exaktní historie a živé lidské osudy. Každá postava je pravdivá, žádná epizoda není smyšlená.
druhá světová válka

Lišky pouště

449 Kč
399 Kč
Pyrenejští kondoři 3. - 11%
(1x)
Nepříliš známý úsek historie z 2. světové války, přibližující bojové nasazení španělské Modré divize a jejích letců, kteří pomáhali německému Wehrmachtu a Luftwaffe v letech 1941-1944 na východní frontě v konfliktu se stalinským Ruskem.
druhá světová válka

Pyrenejští kondoři 3.

350 Kč
311 Kč
Já se generálem nenarodil - 11%
Ludvík Krejčí byl jedním z nejúspěšnějších legionářských velitelů; jeho jméno však zůstává spojeno především s přípravou obrany ČSR proti rozpínavosti nacistického Německa, která vyvrcholila na podzim 1938 úspěšně provedenou mobilizací.
druhá světová válka

Já se generálem nenarodil

296 Kč
263 Kč
Československá generalita - 11%
(1x)
V československé armádě bylo v letech 1918 až 1948 jmenováno do generálské hodnosti celkem 533 důstojníků; kniha rekapituluje životní osudy devíti z nich. Časové rozpětí životopisů sahá od roku 1869 do roku 1977.
druhá světová válka
Ukázky

Československá generalita

305 Kč
271 Kč
Britské válečné námořnictvo za druhé světové války III. - 68%
(1x)
Autor podrobně popisuje hrdinský boj námořníků při zásobování těžce zkoušené Malty a líčí spor o dálkové bombardéry, kdy odmítnutí nasadit je k hlídkování nad mořem málem způsobilo porážku spojeneckých eskort v bitvě o Atlantik.
druhá světová válka

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války III.

311 Kč
98 Kč
Britské válečné námořnictvo za druhé světové války I. - 51%
Autor neotřelým způsobem vykládá úlohu Británie jako ostrovní námořní velmoci a mateřské země světového impéria za druhé světové války. První svazek končí evakuací britských expedičních sil z Dunkerku.
druhá světová válka

Britské válečné námořnictvo za druhé světové války I.

199 Kč
98 Kč