Příručka pro postižené, jejich blízké a pomáhající profese. Autoři uvádějí základní informace o depresích a příbuzných poruchách, jejich příčinách a projevech. Představují různé typy léčby.
Kniha se zabývá výživou, v prvé řadě pak vitaminy, z nichž nejdůležitější je vitamin C. Rozebírá působení vitaminů v lidském těle a jejich účinky proti různým nemocem, od nachlazení přes psychické poruchy až třeba po rakovinu či onemocnění srdce.
Znáte to: když vám „něco nevoní“, zvedá se vám žaludek. Když máte„bobky“, pohrává si s vámi strach – a dost možná jste už v nějaké dramatické situaci měli „plné kalhoty"....
Věděli jste, že borůvky prospívají našemu srdci a mozku? Slyšeli jste o tom, že omega-3 mastné kyseliny zlepšují naši schopnost soustředění? Tušili jste, že opuncie normalizuje hladinu krevního cukru a léčí potravinové alergie?
Publikace - Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace.
Milion obyvatel České republiky je v ohrožení diabetem 2. typu. Mnozí si to ještě neuvědomují, avšak 15 % dospělých a téměř polovina seniorů nad 70 let už při sobě nosí průkaz diabetika.
Tělo nezapomíná, kniha plná poutavých případových studií, spojuje tělo a mysl v léčení posttraumatické stresové poruchy. Zaujme odborné lékaře, výzkumníky, studenty i běžné čtenáře.