Nejprodávanější tituly - prosinec 2019
etnografie, etnologie

V albánských výšinách - 11%
V roce 1908 Edith Durhamová takřka samotná (pouze se svým věrným albánským průvodcem) procházela křížem krážem skrze izolované, málo zmapované a v dané době často démonizované území severoalbánských horských kmenů.
etnografie, etnologie

V albánských výšinách

349 Kč
310 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Dějiny Velké Kolumbie - 11%
(1x)
Publikace známého etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která dříve ke Kolumbii patřila, tedy v rozsahu tzv. Velké Kolumbie (Panama, Ven
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie

441 Kč
392 Kč
The Hobbit Facsimile First Edition - 11%
(6x)
This sumptuous gift set includes a replica of the very rare first edition of The Hobbit, the only edition where one can now read the original version of the story before Tolkien re-edited it to become the one enjoyed by readers since 1951.
etnografie, etnologie

The Hobbit Facsimile First Edition

719 Kč
639 Kč
Židovské tradice a zvyky - 11%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie

Židovské tradice a zvyky

297 Kč
264 Kč
Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Muž jako evoluční inovace? - 6%
(3x)
Jaké jsou etologie a životní strategie příslušníků mužského pohlaví u lidí i v živočišné říši? Jak vlastně fungují mužské society a co je jejich emocionálním tmelem?
etnografie, etnologie

Muž jako evoluční inovace?

242 Kč
228 Kč
Arménská genocida - 11%
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie

Arménská genocida

494 Kč
439 Kč
Dějiny národů - 11%
Po této knize sáhne každý, kdo hledá svěží a neotřelý způsob, jak poznat dějiny nejrůznějších národů.
etnografie, etnologie

Dějiny národů

359 Kč
319 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 33 položek
1 2 3 4 > >>