Nejprodávanější Kniha - prosinec 2019
politologie a politika

Za horizontem lidských práv - 11%
(1x)
Ideologie lidských práv se stala sekulárním náboženstvím naší doby. Má svá dogmata, své svaté, své mučedníky, své křížové výpravy a svou inkvizici. Ačkoli byla formulována s úmyslem zabránit tyranii a přinést svobodu, nakonec se sama stala svazující.
politologie a politika

Za horizontem lidských práv

314 Kč
279 Kč
Jak umírá demokracie - 11%
(9x)
Když Donald Trump vyhrál volby, mnozí si položili otázku, o níž si nikdo nemyslel, že si ji budeme klást: Je demokracie v USA v ohrožení?
politologie a politika
Ukázky

Jak umírá demokracie

312 Kč
278 Kč
Opium intelektuálů - 11%
(1x)
Kniha renomovaného francouzského filozofa, sociologa a politologa, jedné z největších postav sociálních věd 20. století, představuje vrchol autorova kritického zkoumání podstaty komunistických systémů a způsobů myšlení spojených s fenoménem komunismu
politologie a politika

Opium intelektuálů

383 Kč
340 Kč
Vzpoura proti zkáze - 11%
(1x)
Již před zvolením Donalda Trumpa směřoval svět ke klimatické katastrofě. S prezidentem Trumpem sešlápl pedál plynu a přidal na rychlosti. Zbývá nám ostatním nějaká možnost, jak sešlápnout brzdu?
politologie a politika

Vzpoura proti zkáze

176 Kč
156 Kč
Identita - 11%
(1x)
V roce 2014 napsal Francis Fukuyama, že americké instituce jsou v úpadku, protože státu se ve stále větší míře zmocňují mocné zájmové skupiny. O dva roky později se jeho předpověď vyplnila ...
politologie a politika

Identita

261 Kč
232 Kč
Lid versus demokracie - 11%
(2x)
Autoritářští populisté po celém světě – od Indie po Turecko a od Polska po Spojené státy – rozšiřují a upevňují svůj politický vliv a moc.
politologie a politika
Ukázky

Lid versus demokracie

357 Kč
318 Kč
Velká čínská kapitalistická revoluce - 11%
Kniha popisuje mimořádnou a v mnoha ohledech nečekanou cestu, kterou Čína za posledních třicet let ušla v přeměně z uzavřené socialistické zemědělské ekonomiky k neuvěřitelně silné celosvětové velmoci.
politologie a politika

Velká čínská kapitalistická revoluce

350 Kč
311 Kč
Perfektní diktatura - 11%
(3x)
Současný čínský systém je ve své podobě ojedinělý – doposud se v lidských dějinách žádný takový nevyskytoval. Tato kniha vysvětluje, jak systém funguje a kam směřuje.
politologie a politika

Perfektní diktatura

293 Kč
260 Kč
Moc a zájmy v mezinárodním systému - 11%
Kniha kolektivu autorů z Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity je v českém prostředí unikátní publikací, která nabízí souborný vhled do hlavních oblastí oboru mezinárodní vztahy.
politologie a politika

Moc a zájmy v mezinárodním systému

358 Kč
318 Kč
Láska nevládne, láska tvoří - 11%
Kniha je zpracovaná ve formě rozhovoru, tedy dialogu, který je prazákladem demokratické společnosti již od časů starého Řecka. Na základě konkrétních postojů rozebírá současnou politickou scénu.
politologie a politika

Láska nevládne, láska tvoří

178 Kč
158 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>