Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - únor 2019
společenské vědy

Tyranie: 20 lekcí z 20. století - 11%
(13x)
Jeden z předních intelektuálů současnosti, historik Timothy Snyder, přichází po velkých historických pracích Krvavé země a Černá zem s příspěvkem k aktuální debatě o dalším osudu liberální demokracie.
společenské vědy
Ukázky

Tyranie: 20 lekcí z 20. století

224 Kč
199 Kč
Ne nestačí - 11%
Trumpova agenda je nejmarkantnějším symptomem dlouhodobě postupující krize a vyústěním těch nejhorších trendů minulého půlstoletí. Nyní už nestačí pouze vyjadřovat nesouhlas, je zapotřebí věrohodného plánu na uzdravení rozdělené společnosti.
společenské vědy

Ne nestačí

268 Kč
238 Kč
Symbolické jednání v kultuře raného novověku - 11%
Značná část jednání raně novověkého člověka měla symbolický význam. Projevoval se v každodenním životě jedince, mnohem zřetelněji se však dostával ke slovu ve výjimečných slavnostních okamžicích, k nimž patřily především mocenské rituály.
společenské vědy

Symbolické jednání v kultuře raného novověku

323 Kč
287 Kč
Cesty komunistickou diktaturou - 11%
(2x)
Kniha jako celek tak představuje originální příspěvek ke zkoumání čtyřiceti let komunistické diktatury v Československu a promýšlení jejího původu, povahy, proměn a dědictví.
společenské vědy
Ukázky

Cesty komunistickou diktaturou

358 Kč
318 Kč
Ekologie mysli - 11%
Stěžejní dílo anglo-amerického antropologa Gregoryho Batesona se pokouší na podkladě poznatků kybernetiky, teorie systémů a teorie informace postihnout podstatu řádu a organizace živého světa.
společenské vědy

Ekologie mysli

511 Kč
454 Kč
Vzpoura davů - 11%
Slavná kniha nejvýznamnějšího moderního španělského filozofa José Ortegy y Gasseta shrnuje úvahy, které vycházely původně v novinách od roku 1927.
společenské vědy

Vzpoura davů

341 Kč
303 Kč
Čau uprchlíci! - 11%
(2x)
Fenomenální Tuvia Tenenbom, kterého český čtenář poznal díky úspěšné knize “Všechny jejich lži”, je zpátky.
Ve své nové knížce si posvítil na uprchlickou krizi v Německu.
společenské vědy

Čau uprchlíci!

314 Kč
279 Kč
Vzdělání jako provokace - 11%
Všichni mluví o vzdělání. Stalo se sekulární naukou spásy, od níž si slibujeme řešení všech problémů – od potírání chudoby až k integraci migrantů, od změny klimatu až k boji proti teroru.
společenské vědy

Vzdělání jako provokace

203 Kč
180 Kč
Šáhinšáh - 11%
(2x)
Ryszard Kapuściński s chirurgickou přesností popisuje, jak samolibost „krále králů“ dovedla krok za krokem Írán až k revoluci. I proto kniha není jen „o Íránu“ a „o šáhovi“, ale především o mechanismu revoluce kdekoli na světě.
společenské vědy

Šáhinšáh

359 Kč
319 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
společenské vědy
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 226 položek
<< < 1 2 3 4 .. 23 > >>