Nejprodávanější tituly - únor 2019
poezie

Heliogramy
Básně a písňové texty z let 1967 – 2017, obsažené v této knize jsou výborem z celoživotní tvorby Zdeňka Šimanovského. Některé z nich jsou zde otištěny poprvé, jiné byly již dříve publikovány ve sbornících, časopisech a různých výborech.
poezie

Heliogramy

169 Kč
Hlas tebou stvořený
(1x)
Básně Manuela Altolaguirre, Pedro Salinase a Gerardo Diega.
poezie

Hlas tebou stvořený

178 Kč
Jiné taje opic
(1x)
Druhá kniha Zlatou stuhou ověnčených a na prestižní cenu Czech Grand Design nominovaných Jino tajů opic je zde – a dotváří tak komplexní opičí atlas, opět včetně opičí abecedy, kterou si děti mohou rozstříhat a tvořit z ní své texty.
poezie

Jiné taje opic

628 Kč
Král na střeše
Poéma Král na střeše čítá ke dvěma tisícům veršů a vznikala v polovině sedmdesátých let v Izraeli, kde Franz Wurm tehdy pobýval.
poezie

Král na střeše

197 Kč
Kroje
Sbírka Kroje se záměrně hlásí k prozaickému stylu poezie. Jednotlivé básně postupují až téměř v chronologickém sledu.
poezie

Kroje

223 Kč
Lidský řetěz
(2x)
V básnické sbírce se mísí vzpomínky na rodiče, elegie na přátele, variace na Vergiliovu Aeneidu či na středověkou irskou a moderní francouzskou poezii – básníkův hlas ustavičně rozmlouvá s jinými hlasy a básně dávají prostor životům druhých.
poezie

Lidský řetěz

169 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Mělké jámy
Pátá sbírka autora, který se doposud nejlépe cítil v zúženém světě interiérů a existenciálních dějových fragmentů, v poezii všednosti bez okázalých básnických gest.
poezie

Mělké jámy

116 Kč
Mizanscény

Druhá sbírka básníka Dominika Melichara nese název Mizanscény. Tentokrát koncepčně sevřenější kniha doplněná fotografiemi Sáry Richterové, které básně neilustrují, ale vstupují s nimi do dialogu.

poezie

Mizanscény

223 Kč
Návštěvy
(1x)

Básnická sbírka.




Krása,
s právem disonance, je ovšem
nezadatelná. Pták letí
na prázdné místo formace.
poezie

Návštěvy

149 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 166 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 17 > >>