Nejprodávanější tituly - březen 2019
filosofie

Kosmické rozhovory - 11%
(1x)
Rozhovory s Brianem Swimmem, Fredem Alanem Wolfem, Peterem Russellem, Bernardem Haischem, Richardem Tarnasem, Barbarou Marx Hubbardovou a dalšími.
filosofie

Kosmické rozhovory

304 Kč
270 Kč
Myšlení vnějšku - 11%
Výbor z Foucaultových článků a rozhovorů, který dokládá proměny jeho myšlení od 60. let až do jeho smrti.
filosofie

Myšlení vnějšku

300 Kč
266 Kč
O Platonovi - 11%
(1x)
Tetralogie „O Platonovi“: jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce.
filosofie

O Platonovi

423 Kč
376 Kč
Překonání subjektivismu ve fenomenologii - 11%
V jedenácti kapitolách z pera českých i zahraničních odborníků chce monografie osvětlit nejdůležitějš íparalely mezi Patočkou a jeho předchůdci i současníky, a vyložit tak Patočkův požadavek asubjektivní fenomenologie v tomto širším kontextu.
filosofie

Překonání subjektivismu ve fenomenologii

224 Kč
199 Kč
Smysl filosofického tázání - 12%
(1x)
Svazek obsahuje dva texty, které se historicky, obsahově i stylisticky úzce váží k autorově posmrtně vydanému rukopisu Viditelné a neviditelné.
filosofie

Smysl filosofického tázání

49 Kč
43 Kč
Vilém Flusser: Fenomenologie komunikace - 11%

Monografie o Vilému Flusserovi, který patří mezi nejvýznamnější filozofy 2. poloviny 20. století, se zabývá nejen osudem tohoto českého rodáka a zároveň světoobčana, který prožil většinu života v Brazílii a také ve Francii či v Německu.

filosofie
Ukázky

Vilém Flusser: Fenomenologie komunikace

268 Kč
238 Kč
Záblesk v temnotě - 11%

Druhý díl autobiografie nejznámějšího světového evolučního biologa, skeptika a ateisty se soustředí na dobu pozdějších úspěchů, kdy autor pokračuje na cestě intelektuálního vývoje a vědeckého zkoumání.

filosofie

Záblesk v temnotě

379 Kč
337 Kč
Evropa na rozcestí - 11%
(1x)
To, co bývá zvykem chápat jako krizi ekonomickou, respektive finanční, je ve skutečnosti celkovou krizí západních společností.
filosofie

Evropa na rozcestí

315 Kč
280 Kč
Nesnáze introspekce - 11%
(1x)
V dějinách filozofie se objevilo nespočetné množství snah překonat kognitivní nedostatečnost člověka. Většinový názor zněl, že zatímco vnější smyslové poznání podléhá nejrůznějším klamům, poznání vnitřní je mnohem jistější, či dokonce neomylné.
filosofie

Nesnáze introspekce

234 Kč
208 Kč
Tertulián o manželství - 11%
(1x)
Tato publikace si klade za cíl představit Tertuliánovo pojetí manželství a předložit čtenáři český překlad tří Tertuliánových spisů na téma: Ad uxorem (Manželce), De exhortatione castitatis (Výzva k čistotě) a De monogamia (O jediném manželství).
filosofie

Tertulián o manželství

134 Kč
119 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 128 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 13 > >>