Nejprodávanější e-knihy - duben 2019
sociologie

Soudobá sociologie VI. - 20%
Tímto šestým svazkem se uzavírá série knižních publikací, které pod označením Soudobá sociologie začaly vycházet v roce 2006. Cílem celého projektu bylo zprostředkovat českému čtenáři informace o základních trendech soudobé světové sociologie.
sociologie
Ukázky

Soudobá sociologie VI.

230 Kč
184 Kč
Teorie a praxe řešení politických konfliktů - 20%
Konflikty jsou součástí života jedinců i společnosti po tisíciletí. Lidé jsou nuceni do konfliktů vstupovat, nebo jsou do nich vtahováni, ne vždy si však uvědomují jejich podstatu a následky.
sociologie
Ukázky

Teorie a praxe řešení politických konfliktů

220 Kč
176 Kč
Komparace názorů a postojů české veřejnosti k životosprávě, pohybovým aktivitám a sportu - 20%
Monografie zahrnuje dva dílčí pedagogické výzkumy zaměřené na komparaci názorů a postojů u vybraných skupin české populace, kdy se respondenti vyjadřují k otázkám denního režimu, životosprávy, psychosociálním funkcím pohybových aktivit a sportu.
sociologie
Ukázky

Komparace názorů a postojů české veřejnosti k životosprávě, pohybovým aktivitám a sportu

100 Kč
80 Kč
Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - 20%
Kniha otevírá nový pohled na zkoumání vztahu lidí k dějinám a jejich představ o minulosti. Historické vědomí je zde sociologickou perspektivou prezentováno nejen jako látka pro teoretické uvažování, ale především pro empirický výzkum.
sociologie
Ukázky

Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu

170 Kč
136 Kč
Příběhy (ne)obyčejných profesí - 20%
Kolektivní monografie Příběhy (ne)obyčejných profesí představuje osudy a vzpomínky mužů a žen vykonávajících několik zdánlivě „obyčejných“ profesí (armáda, bezpečnost/policie, hasiči, pohostinství, maloobchod, zdravotnictví, výtvarné umění atd.)
sociologie
Ukázky

Příběhy (ne)obyčejných profesí

270 Kč
216 Kč
Národ a dějiny jako sociologický problém - 20%
Myšlení a působení Tomáše G. Masaryka je v české (i odborné) veřejnosti většinou chápáno jen v jejich dimenzi filosofické a politické. Menší pozornost se věnuje náboženské komponentě Masarykova myšlení.
sociologie
Ukázky

Národ a dějiny jako sociologický problém

260 Kč
208 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Edukace seniorů - 20%
Stárnutí populace je jedním z významných demografických trendů současnosti, který se v celosvětovém měřítku stává problémem 21. století. Lidé nad 65 let tvoří přibližně 15 % obyvatelstva České republiky a jejich počet se bude zvyšovat.
sociologie
Ukázky

Edukace seniorů

305 Kč
244 Kč
Sociální gerontologie - 20%
Publikace volně navazuje na monografii Sociální gerontologie – úvod do problematiky a přináší jak nové, tak navazující informace ze sociální gerontologie pro praktické lékaře, lékaře v dlouhodobé péči, ale i pro další zdravotnické pracovníky.
sociologie
Ukázky

Sociální gerontologie

339 Kč
271 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 17 položek
1 2 > >>