Nejprodávanější knihy - duben 2019
umění

Rukověť urbanismu
(1x)
Rukověť urbanismu volně navazuje na předchozí knihu Jana Jehlíka Obec a sídlo, o krajině, urbanismu a architektuře, souboru textů s různou formou a různými tématy.
umění

Rukověť urbanismu

378 Kč
A Cool Breeze
Hlavním tématem katalogu výstavy Galerie Rudolfinum je nové pojetí klasického sochařského námětu figury. Možnosti prostorového zobrazování lidské postavy jsou přibližovány v neobvyklých postupech a často netradičními materiály.
umění

A Cool Breeze

351 Kč
Adéla Matasová: Interface 2014–2017
Matasová zahájila svoji pedagogickou praxi na UMPRUM hned v polistopadových změnách školy a setrvala až do roku 2003 jako vedoucí Ateliéru prostorové tvorby a alternativních technik. Její osobitá vize formovala řadu výrazných osobností českého umění
umění

Adéla Matasová: Interface 2014–2017

45 Kč
Afekt, výraz, performance
(2x)
Kniha usiluje o dialog mezi současným afektivním obratem v humanitních vědách a zkoumáním filmové formy.
umění

Afekt, výraz, performance

297 Kč
Bořivoj Borovský
(1x)
Monografie představuje Borovského jako velmi svébytného umělce, jehož soustředěná introvertní tvorba charakteristická sugestivním barevným až expresivním projevem čerpá z hlubokého duchovního prožitku přírody.
umění

Bořivoj Borovský

441 Kč
Dějiny loutkového divadla v Evropě
Z publikace tohoto francouzského kritika a divadelního historika, která v originále poprvé vyšla už před více než 150 lety (v roce 1852), citují snad všechny starší i současné práce autorů zabývajících se dějinami evropského loutkového divadla.
umění

Dějiny loutkového divadla v Evropě

229 Kč
Dílo III
Třetí svazek Díla Ladislava Nováka představuje zejména soubor jeho básnických překladů. Tyto překlady, parafráze a volná přetlumočení vznikaly od poloviny padesátých let.
umění

Dílo III

318 Kč
Drama dirigenta
Monografie Drama dirigenta je první rozsáhlou biografií Jaroslava Krombholce (1918–1983), nejtalentovanějšího dirigenta ze školy Václava Talicha, spjatého celoživotně zejména s operou Národního divadla v Praze.
umění

Drama dirigenta

405 Kč
Galina Kopaněva
Kniha Spatřit a napsat. Filmové kritiky, statě a rozhovory představuje výbor z textů významné české filmové publicistky, historičky a pedagožky Galiny Kopaněvy. Svazek prezentuje publikační činnost autorky v celé její šíři.
umění

Galina Kopaněva

359 Kč
Chava Pressburger
Objemná monografie izraelské výtvarnice českého původu Chavy Pressburger (*1930) představuje reprezentativní výběr z její celoživotní tvorby a zároveň v rozsáhlé textové části přibližuje malířčin životaběh.
umění

Chava Pressburger

441 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 245 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 25 > >>