Nejprodávanější e-knihy - květen 2019
historie a fakta

První světová válka a česká otázka - 20%
(2x)

1. světová válka v sobě nesla neštěstí, které mělo poničit celou epochu. Proto se k ní také vracíme, i když o ní existuje už nespočet knih. 2. přepracované a rozšířené vydání. Soubor PDF obsahuje fotografickou přílohu.

historie a fakta
Ukázky

První světová válka a česká otázka

169 Kč
135 Kč
Skrytá tvář českých dějin - 20%
Jak můžeme odhalit skutečnou – tedy častou skrytou – tvář českých dějin, a to zejména těch starších, když i na události zcela nedávné nahlížejí jejich aktéři i svědci mnohdy zcela protichůdně?
historie a fakta
Ukázky

Skrytá tvář českých dějin

149 Kč
119 Kč
Spojené státy na cestě k Marshallovu plánu - 20%
V druhé polovině 40. let minulého století prošla americká zahraniční politika dramatickou proměnou. Pod vlivem akcelerujícího konfliktu studené války opustila své více než stoleté základy, izolacionismus a Monroevou doktrínu.
historie a fakta
Ukázky

Spojené státy na cestě k Marshallovu plánu

49 Kč
39 Kč
Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce - 20%
(1x)
Kniha je zasvěcena historickému, uměleckému a duchovnímu odkazu starověkého Egypta. Prostřednictvím chronologicky uspořádaného textu jsou osvětlovány hlavní historické události, kulturní a společenské procesy i náboženská (magická a duchovní) přesvědčení.
historie a fakta
Ukázky

Achnaton a Nefertiti, faraoni Slunce

299 Kč
239 Kč
Babylónie - stručná historie států - 20%
Kniha je věnována dějinám a kultuře jedné z nejpozoruhodnějších světových civilizací, která se rozvíjela ve starověké Mezopotámii – jako dědička Sumeru – od počátku 2. tisíciletí před Kr. až po její pád.
historie a fakta
Ukázky

Babylónie - stručná historie států

50 Kč
40 Kč
Botswana - 20%
U nás nepříliš známá země, která se do povědomí českého čtenáře dostala především díky nemoci AIDS. Přitom ve srovnání s ostatními africkými zeměmi se Botswana vyznačuje vysokou mírou demokracie a fungujícími institucemi.
historie a fakta
Ukázky

Botswana

50 Kč
40 Kč
Divoký západ I. - Muži zákona - 20%
Autor líčí na základě hodnověrných pramenů a publikací dramatické osudy známých postav šerifů, marshallů, texaských rangerů a soudců.
historie a fakta
Ukázky

Divoký západ I. - Muži zákona

50 Kč
40 Kč
Divoký západ II. – Muži víry - 20%
Autor podává pestrý obraz náboženského života a spolu s ním nejdůležitějších a nejzajímavějších postav i náboženských proudů, které hýbaly Amerikou od 18. po 20. století
historie a fakta
Ukázky

Divoký západ II. – Muži víry

50 Kč
40 Kč
Divoký západ III. - Cesta na severozápad - 20%
Poslední svazek volné trilogie zasvěcené kolonizaci Spojených států se věnuje vylíčení dnes doslova už klasického příběhu dobrodružné cesty Lewise a Clarka, zpopularizovaného románem i filmovým přepisem.
historie a fakta
Ukázky

Divoký západ III. - Cesta na severozápad

50 Kč
40 Kč
Hannibal před branami - 20%
(1x)
V lidských dějinách není mnoho osobností, jejichž jména jsou synonymem mimořádných vlastností a činů. Hannibal, syn Hamilkarův, vynikající kartáginský vojevůdce a politik za druhé punské války (218-202 př. n. l.) mezi ně mimo veškerou pochybnost patří.
historie a fakta
Ukázky

Hannibal před branami

199 Kč
159 Kč
Zobrazuji 101 - 110 z 128 položek
<< < 1 .. 9 10 11 12 13 > >>