Nejprodávanější e-knihy - květen 2019
filosofie

100 myšlenkových experimentů ve filozofii - 20%
(1x)
Filozofové rádi vyprávějí smyšlené příběhy. Používají je jako argumenty, jimiž podporují tvrzení o světě, o společnosti, a také o tom, jak bychom měli či neměli jednat. Říkají tomu myšlenkové experimentování.
filosofie
Ukázky

100 myšlenkových experimentů ve filozofii

115 Kč
92 Kč
Cesta do chrámu ticha - 20%
Autoři se zabývají všemi aspekty duchovního vývoje a velice rozumně a uvážlivě jeho zjevná pozitiva i možné následky překotného vyznávání určitých druhů duchovních aktivit.
filosofie
Ukázky

Cesta do chrámu ticha

170 Kč
136 Kč
Člověk v šíleném dění světa - 20%
Každý, kdo se chce systematicky věnovat dílu Gillesa Deleuze, se musí vypořádat se skutečností, že kontinuita jeho myšlení je nabourána mnohými zlomy, z nichž tím největším je úzká spolupráce s Félixem Guattarim a neodlišitelnost obou autorů.
filosofie
Ukázky

Člověk v šíleném dění světa

130 Kč
104 Kč
O lidech a životě - 20%
Kniha Františka Koukolíka vznikla jako záměr předat vlastní životní zkušenost svým vnoučatům.
filosofie
Ukázky

O lidech a životě

230 Kč
184 Kč
Boží poselství světu - 20%
Je Bůh mstivá nadpřirozená bytost mužského pohlaví, která vyžaduje poslušnost, trestá a odměňuje? A existuje nebe? Walsch rozkrývá mnohé z oblastí, v nichž podle jeho názoru lidstvo zcela mylně chápe Boha.
filosofie
Ukázky

Boží poselství světu

229 Kč
183 Kč
Rozkoš mezi pohlavími Sexuální diference od antiky po Freuda - 20%
Klasická práce amerického antropologa Thomase W. Laqueura (* 1945) z Kalifornské univerzity v Berkeley má pro historii sexuality a genderu význam srovnatelný s Dějinami sexuality Michela Foucaulta.
filosofie
Ukázky

Rozkoš mezi pohlavími Sexuální diference od antiky po Freuda

290 Kč
232 Kč
Tolkienovo vidění světa - 20%
(2x)
Dobrodružný a strhující svět Tolkienových děl nelze napodobit. Přitažlivá však může být i „výprava“ do myšlenkového světa tohoto autora, který do svých knih ukryl bohaté křesťanské poselství.
filosofie
Ukázky

Tolkienovo vidění světa

175 Kč
140 Kč
Být místem Bytí - 20%
Ne vždy je dobře rozuměno rozdílům ve filosofii Martina Heideggera před a po obratu (die Kehre) v jeho myšlení, a to včetně proměny chápání klíčového pojmu „das Dasein“ (pobyt) či užití pojmů nových, jako „das Ereignis“ nebo „das Gestell“.
filosofie
Ukázky

Být místem Bytí

100 Kč
80 Kč
Martin Luther - 20%
Svazek představuje kratší, avšak obsahově závažné texty německého reformátora. Cílem výboru je ukázat Lutherovo myšlení v jeho vývoji v čase i v jeho tematické rozmanitosti.
filosofie
Ukázky

Martin Luther

210 Kč
168 Kč
Záblesk v temnotě - 20%

Druhý díl autobiografie nejznámějšího světového evolučního biologa, skeptika a ateisty se soustředí na dobu pozdějších úspěchů, kdy autor pokračuje na cestě intelektuálního vývoje a vědeckého zkoumání.

filosofie
Ukázky

Záblesk v temnotě

210 Kč
168 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 21 položek
1 2 3 > >>