Nejprodávanější Kniha - červen 2019
poezie

Soukromá vernisáž
Bilanční, autorsky promyšlená a umně komponovaná retrospektiva z pěti básnických knih Zdeny Bratršovské, které vyšly v letech 1983 – 1987.
poezie

Soukromá vernisáž

216 Kč
Šíření
Šíření přidává k posledním sbírkám Petra Krále radost, kterou znamenají „světlice“ krátkých básní. Ne všechny jsou výhradně legrační, hravě obrazná zaříkadkla tu taky místy střídají téměř dokumentární „záběry“.
poezie

Šíření

206 Kč
Celým rokem, jedním skokem
Jedním z prvních úkolů rodičů, učitelů a vychovatelů je pomoci dítěti zorientovat se v okolním světě, v jeho ročních obdobích, změnách, svátcích, tradicích a přírodě. A to je přesně to, co tato knížka přináší.
poezie

Celým rokem, jedním skokem

135 Kč
Ferrari v džungli
Debutová sbírka Štěpána Hobzy Ferrari v džungli je postmoderní v dobrém slova smyslu a přináší míšení a nárazy všech vrstev poezie. Dochází v ní ke střetu minulého a přítomného, vysokého a nízkého.
poezie

Ferrari v džungli

122 Kč
Garden is open
(2x)
Básnická sbírka vycházící k autorovým 75. narozeninám.
poezie

Garden is open

224 Kč
Jiné básně
(1x)
Nicanor Parra (1914–2018) nikdy není tam, kde se na něj čeká. Fyzik, který se pustil do psaní básní. Básník, který vymyslel antibásně. Antibásník vyrábějící z tácků angažované artefakty.
poezie
Ukázky

Jiné básně

161 Kč
Kahan
Nově objevený soubor básní, které František Daniel Merth (1915 – 1995) napsal poté, co byl v září 1953 propuštěn z pětiletého komunistického kriminálu, vychází s ilustracemi Romana Brichcína v nákladu 200 číslovaných výtisků. Bibliofilské vydání.
poezie

Kahan

225 Kč
Lidský řetěz
(2x)
V básnické sbírce se mísí vzpomínky na rodiče, elegie na přátele, variace na Vergiliovu Aeneidu či na středověkou irskou a moderní francouzskou poezii – básníkův hlas ustavičně rozmlouvá s jinými hlasy a básně dávají prostor životům druhých.
poezie

Lidský řetěz

169 Kč
Můj medvěd Flóra
(1x)
Dnes již legendární autorská dětská kniha, jeden z první českých "bilderbuchů" pro začínající čtenáře. Příběh nalezeného opuštěného plyšového medvěda.
poezie
Ukázky

Můj medvěd Flóra

179 Kč
Očarovaný les
Očarovaný les je posvátným prostorem, jakousi říší stínů, v níž žijí podivné mytologické bytosti, až příliš podobné lidem. Stejně tak lesní bytosti a přízraky prožívají příběhy překvapivě podobné lidským.
poezie

Očarovaný les

216 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 142 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 15 > >>