Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - červenec 2019
divadelní hry

Čekání na Godota - 11%
Jedno z vrcholných děl absurdního divadla vešlo ve všeobecnou známost a název hry se stal běžně používaným výrazem pro marná očekávání.
divadelní hry

Čekání na Godota

224 Kč
199 Kč
Zkrocení zlé ženy / The Taming of the Shrew - 11%
(1x)
Komedie na věčné a vděčné téma boje mezi mužem a ženou. Dvojjazyčné česko-anglické vydání textu divadelní hry.
divadelní hry

Zkrocení zlé ženy / The Taming of the Shrew

233 Kč
207 Kč
Radúz a Mahulena - 11%
(1x)
Tato poetická pohádková hra patří ke klenotům české dramatické tvorby a dočkala se řady inscenací. Diváci ji mají spojenu i s hudbou Josefa Suka a určitě vzpomenou i na Weiglovo působivé televizní zpracování.
divadelní hry

Radúz a Mahulena

178 Kč
158 Kč
Zdravý nemocný - 11%
Ve své poslední komedii z roku 1673 si Moliere vyřizuje své účty s felčary své doby a s jejich mnohdy prapodivnými léčebnými metodami. Hra stále patří k těm nejzábavnějším a nejhranějším komediálním dílům francouzského klasicismu.
divadelní hry

Zdravý nemocný

189 Kč
168 Kč
Zimní pohádka - 11%
Zimní pohádka patří do nevelké skupiny Shakespearových pozdních her, které se dnes žánrově označují jako romance (Perikles, Cymbelín, Bouře).
divadelní hry

Zimní pohádka

178 Kč
158 Kč
Fyzikové - 11%
Hlavním tématem dramatu je otázka odpovědnosti vědce za vynálezy, které mohou zničit svět. Protagonisty hry jsou tři fyzikové, kteří se skrývají v ústavu pro choromyslné a předstíráním duševní choroby chtějí zabránit zneužití plodů své práce.
divadelní hry

Fyzikové

206 Kč
183 Kč
Návštěva staré dámy - 11%
(1x)
Modelová hra, která spojuje prvky komické a tragické, svého autora proslavila. Milionářka Klára Zachanassianová se vrací do svého rodného chudobného městečka a chce se pomstít své lásce z mládí Alfredu Illovi.
divadelní hry

Návštěva staré dámy

224 Kč
199 Kč
Ubu králem, Ubu spoutaný - 11%
Divadelní hra Alfreda Jarryho Ubu králem, je považovaná za předchůdce absurdního dramatu, dada a surrealismu. Vznikla v roce 1885 jako studentská recese na gymnáziu v Rennes, utahující si z učitele fyziky Hébérta.
divadelní hry

Ubu králem, Ubu spoutaný

189 Kč
168 Kč
Boris Godunov
Pozoruhodná historická freska z tvorby básnického génia Puškina, tragédie líčící ve sledu obrazů z let 1598–1605 období vlády cara Borise Godunova, patří mezi vrcholná díla ruské dramatické tvorby.
divadelní hry

Boris Godunov

108 Kč
Dotkni se vesmíru a pokračuj - 11%
Původní hra o světě vědy, spolku Sisyfos, o cestě z vrcholu až na samé dno a pak zas dál vznikla pro Novou scénu v tiché úctě k podivuhodné životní cestě matematika Ilji Ripse.
divadelní hry

Dotkni se vesmíru a pokračuj

99 Kč
88 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 13 položek
1 2 > >>