Nejprodávanější Kniha - červenec 2019
biologie

Evoluce všeho
(2x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
biologie

Evoluce všeho

359 Kč
Můj první les
Peter Wohlleben, lesník a oblíbený autor bestsellerů o lese, hospodaří ve svém revíru již léta dle ekologických zásad. V této knize vysvětluje svůj systém šetrného lesního hospodářství a napomáhá tomu, abyste svému vlastnímu lesu hlouběji porozuměli.
biologie
Ukázky

Můj první les

251 Kč
Stromy vypravují - 30%
Životy stromů propojené v příbězích s osudy lidí nám umožňují zamyslet se i nad naší historií. Stromy tím, že se mohou dožít vyššího věku než lidé, se stávají svědky osudů těch, vedle kterých někdy i staletí rostou. A proto mohou „vypravovat“.
biologie
Ukázky

Stromy vypravují

332 Kč
232 Kč
Tajná síť přírody
Autor bestsellerů Peter Wohlleben nám umožňuje ponořit se do neprobádaného světa a popisuje úchvatnou souhru světa rostlin a zvířat: jak se vzájemně podmiňují? A co se stane, když něco tento jemně vyvážený systém naruší?
biologie
Ukázky

Tajná síť přírody

332 Kč
Vnímavá zeleň
Jsou rostliny inteligentní bytosti? Dokážou mezi sebou komunikovat a řešit problémy? Nebo představují netečnou a nehybnou součást našeho světa, bez jakékoli citlivosti?
biologie

Vnímavá zeleň

241 Kč
Záchrana jevů
(1x)
Barfield líčí svůj pohled na evoluci, na rozpoznávání jevů kolem nás, na procesy, které dovolují přisuzovat světu význam. Smyslové vjemy a jejich zpracování samozřejmě – ale ještě větší podíl mají paměť jedince i kultury, tradice, a jazykové dědictví
biologie

Záchrana jevů

259 Kč
Červená královna
(1x)

Červená královna je poutavě napsaná encyklopedie nejnovějších vědeckých názorů na lidskou přirozenost.

biologie

Červená královna

359 Kč
Geny, buňky a mozek
Autoři se důsledně zaměřují na etické problémy spojené s působením moderních biotechnověd, ať už jde o obchodování se zdravotními záznamy, ztrátu soukromí, patentování sekvencí DNA, falšování výsledků nebo produkci náhradních sourozenců.
biologie

Geny, buňky a mozek

423 Kč
Příběh lidského těla
(2x)
Strhující bestseller evolučního biologa prof. Daniela Liebermana osvětluje podstatné vlastnosti našeho těla s ohledem na všechny evoluční a kulturní tlaky, jež muselo podstoupit.
biologie

Příběh lidského těla

494 Kč
Prehistorie rodu Homo
(1x)
Kniha Prehistorie rodu Homo se pokouší odpovědět na nadčasovou otázku spjatou s existencí lidského rodu: “kdo jsme, odkud jsme a kam jdeme”. Hlavními hrdiny této encyklopedicky koncipované vědecké monografie jsou předci člověka a fenomén kultury.
biologie

Prehistorie rodu Homo

990 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 25 položek
<< < 1 2 3 > >>