Nejprodávanější Kniha nebo Mapa - červenec 2019
biologie

Evoluce všeho - 11%
(3x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
biologie

Evoluce všeho

359 Kč
319 Kč
Můj první les
Peter Wohlleben, lesník a oblíbený autor bestsellerů o lese, hospodaří ve svém revíru již léta dle ekologických zásad. V této knize vysvětluje svůj systém šetrného lesního hospodářství a napomáhá tomu, abyste svému vlastnímu lesu hlouběji porozuměli.
biologie
Ukázky

Můj první les

251 Kč
Stromy vypravují - 30%
Životy stromů propojené v příbězích s osudy lidí nám umožňují zamyslet se i nad naší historií. Stromy tím, že se mohou dožít vyššího věku než lidé, se stávají svědky osudů těch, vedle kterých někdy i staletí rostou. A proto mohou „vypravovat“.
biologie
Ukázky

Stromy vypravují

332 Kč
232 Kč
Tajná síť přírody - 11%
Autor bestsellerů Peter Wohlleben nám umožňuje ponořit se do neprobádaného světa a popisuje úchvatnou souhru světa rostlin a zvířat: jak se vzájemně podmiňují? A co se stane, když něco tento jemně vyvážený systém naruší?
biologie
Ukázky

Tajná síť přírody

332 Kč
295 Kč
Vnímavá zeleň - 11%
Jsou rostliny inteligentní bytosti? Dokážou mezi sebou komunikovat a řešit problémy? Nebo představují netečnou a nehybnou součást našeho světa, bez jakékoli citlivosti?
biologie

Vnímavá zeleň

241 Kč
214 Kč
Záchrana jevů - 11%
(1x)
Barfield líčí svůj pohled na evoluci, na rozpoznávání jevů kolem nás, na procesy, které dovolují přisuzovat světu význam. Smyslové vjemy a jejich zpracování samozřejmě – ale ještě větší podíl mají paměť jedince i kultury, tradice, a jazykové dědictví
biologie

Záchrana jevů

259 Kč
230 Kč
Červená královna - 11%
(2x)

Červená královna je poutavě napsaná encyklopedie nejnovějších vědeckých názorů na lidskou přirozenost.

biologie

Červená královna

359 Kč
319 Kč
Geny, buňky a mozek - 11%
Autoři se důsledně zaměřují na etické problémy spojené s působením moderních biotechnověd, ať už jde o obchodování se zdravotními záznamy, ztrátu soukromí, patentování sekvencí DNA, falšování výsledků nebo produkci náhradních sourozenců.
biologie

Geny, buňky a mozek

423 Kč
376 Kč
Příběh lidského těla - 11%
(2x)
Strhující bestseller evolučního biologa prof. Daniela Liebermana osvětluje podstatné vlastnosti našeho těla s ohledem na všechny evoluční a kulturní tlaky, jež muselo podstoupit.
biologie

Příběh lidského těla

494 Kč
439 Kč
Prehistorie rodu Homo - 11%
(1x)
Kniha Prehistorie rodu Homo se pokouší odpovědět na nadčasovou otázku spjatou s existencí lidského rodu: “kdo jsme, odkud jsme a kam jdeme”. Hlavními hrdiny této encyklopedicky koncipované vědecké monografie jsou předci člověka a fenomén kultury.
biologie

Prehistorie rodu Homo

990 Kč
880 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 25 položek
<< < 1 2 3 > >>