Nejprodávanější tituly - září 2019
filosofie

Žít s tajemstvím - 11%
(1x)
„Žít s tajemstvím“ je kniha bilanční. Autor vybral klíčové myšlenky z publikací posledních patnácti let své tvorby a utřídil je do dvou svazků podle nejzávažnějších témat, kterým se věnoval.
filosofie

Žít s tajemstvím

233 Kč
207 Kč
Cesta k pramenům smyslu - 11%

Autor podává přehled Husserlovy koncepce genetické fenomenologie, snaží se ukázat princip geneze, paradoxy, jež jsou v rámci fenomenologie s genetickou problematikou spjaty, a místo genetického bádání ve fenomenologické filosofii.

filosofie

Cesta k pramenům smyslu

257 Kč
228 Kč
Epištoly v kapitolkách
(1x)
Jan Schmid, zakladatel Studia Ypsilon, režisér, výtvarník, spisovatel, herec a profesor DAMU, se ve své knize Epištoly v kapitolkách nezamýšlí pouze nad světem umění, ale nabízí čtenáři i svérázný vhled do zákonitostí běžného (limitovaného) života.
filosofie

Epištoly v kapitolkách

127 Kč
Jak se dělají filosofie - 11%
Autorova důslednost a systematičnost zde nevyúsťuje ve vytvoření jiného, dalšího systému. Ukazuje, že skutečné myšlení začíná právě tam, kde opouští systémy, definice, přihrádky a jiné „strnulé formy.
filosofie

Jak se dělají filosofie

223 Kč
198 Kč
Jazyky reprezentace - 6%
Kolektivní monografie je dílčím příspěvkem k problematice tematizované v rozličných podobách již od prvních filozofických úvah, od prvních reflexí na téma umění.
filosofie

Jazyky reprezentace

212 Kč
199 Kč
Logická zkoumání II/2 - 11%
6. logické zkoumání Edmunda Husserla představuje nejvýznamnější ze všech šesti zkoumání druhého svazku jeho „průlomového díla“.
filosofie

Logická zkoumání II/2

322 Kč
286 Kč
Ma´ase Merkava - 11%
Kniha se zabývá fascinujícím pozdně starověkým mystickým textem, který vznikl v talmudickém období v židovském prostředí v oblasti Blízkého východu.
filosofie

Ma´ase Merkava

134 Kč
119 Kč
Metafyzické myšlení Tomáše Akvinského - 11%
Metafyzickému myšlení Tomáše Akvinského byla v posledních desetiletích věnována značná pozornost. Přesto dosud zůstávají některá významná témata stranou patřičné pozornosti.
filosofie

Metafyzické myšlení Tomáše Akvinského

293 Kč
260 Kč
Počátky řeckého myšlení - 11%
Obraz proměny řeckého světa a myšlení mezi 12. a 5. stol. př. Kr., mezi zánikem mykénské palácové civilizace a vznikem klasické řecké polis. Druhé opravené vydání.
filosofie

Počátky řeckého myšlení

142 Kč
126 Kč
Chvála schoulení - 11%
Soubor dvaceti osmi esejů, které představují sondu do duchovně vyčerpané každodennosti současného západního člověka, do nejrůznějších způsobů "zapomenutí na bytí", na posvátné v lidském životě.
filosofie

Chvála schoulení

266 Kč
236 Kč
Zobrazuji 111 - 120 z 151 položek
<< < 1 .. 10 11 12 13 14 .. 16 > >>