Nejprodávanější tituly v roce 2019
filosofie

Předzpěv k Andělskému pozdravení - 11%
Charakteristickým rysem modlitby růžence je opakování stejných slov. Může nám tato modlitba pomoci setrvat v Boží přítomnosti? Otec Jeroným se růženec modlil po mnoho let a získaná zkušenost ho vedla k napsání krátkého „předzpěvu“.
filosofie

Předzpěv k Andělskému pozdravení

107 Kč
95 Kč
Stvoření, nebo příroda? - 11%
Monografie Stvoření, nebo příroda? je badatelskou sondou do intelektuálních dějin evropské kultury v oblasti výkladu přírody.
filosofie

Stvoření, nebo příroda?

251 Kč
223 Kč
Být místem Bytí - 11%
(1x)
Ne vždy je dobře rozuměno rozdílům ve filosofii Martina Heideggera před a po obratu (die Kehre) v jeho myšlení, a to včetně proměny chápání klíčového pojmu „das Dasein“ (pobyt) či užití pojmů nových, jako „das Ereignis“ nebo „das Gestell“.
filosofie

Být místem Bytí

99 Kč
88 Kč
Nietzsche a filosofie - 11%
Originální interpretace Nietzscheho a první významná kritika převládajícího dialektického myšlení ve Francii poč. 60. let 20. století.
filosofie

Nietzsche a filosofie

300 Kč
266 Kč
O Platonovi - 11%
(1x)
Tetralogie „O Platonovi“: jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce.
filosofie

O Platonovi

423 Kč
376 Kč
Záblesk v temnotě - 11%

Druhý díl autobiografie nejznámějšího světového evolučního biologa, skeptika a ateisty se soustředí na dobu pozdějších úspěchů, kdy autor pokračuje na cestě intelektuálního vývoje a vědeckého zkoumání.

filosofie

Záblesk v temnotě

379 Kč
337 Kč
Nesnáze introspekce - 11%
(1x)
V dějinách filozofie se objevilo nespočetné množství snah překonat kognitivní nedostatečnost člověka. Většinový názor zněl, že zatímco vnější smyslové poznání podléhá nejrůznějším klamům, poznání vnitřní je mnohem jistější, či dokonce neomylné.
filosofie

Nesnáze introspekce

234 Kč
208 Kč
O Platonovi - 11%
(1x)
Tetralogie „O Platonovi“: jedná se o jedinečnou tetralogii, která je dosud jediným komplexním dílem o Platonově životě a filozofii v českém jazyce. Autor nám zanechal nejen velmi čtivý text, ale i dílo, které poskytuje řadu odkazů do knih samotného P
filosofie

O Platonovi

315 Kč
280 Kč
Nikolaj Losskij: obhájce mystické intuice
V této monografii je Losského působení představeno nejen na základě biografických a bibliografických dat, ale především je interpretováno metodologií využívanou ve spirituální teologii.
filosofie

Nikolaj Losskij: obhájce mystické intuice

59 Kč
Počátky řeckého myšlení - 11%
Obraz proměny řeckého světa a myšlení mezi 12. a 5. stol. př. Kr., mezi zánikem mykénské palácové civilizace a vznikem klasické řecké polis. Druhé opravené vydání.
filosofie

Počátky řeckého myšlení

142 Kč
126 Kč
Zobrazuji 111 - 120 z 528 položek
<< < 1 .. 10 11 12 13 14 .. 53 > >>