Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Tato publikace je určena studentům Farmaceutické fakulty UK. Zaměřuje se na základy individuální přípravy lékových forem. Technologické znalosti těchto aplikačních forem léčiv jsou potřebné obvykle při jejich individuální lékárenské přípravě.
Los, Bára, Čenda, bota, Emil, vosa, datel, Ferda, rak, louka, šašek, zima, Cecilka, Váša, u tety, horko, zima, Jula, fouká atd. V tomto pracovním sešite najdou rodiče prvňáčků praktická cvičení zaměřená na psaní složitějších slov a slovních spojení.
Kniha je napsaná účelným a srozumitelným jazykem, korespondujícím s ambicí předložit a vysvětlit vysokoškolským studentům vývoj jedné z nejzajímavějších literatur světa.
Sbírka obsahuje celkem 1350 testových úloh: 750 opakovacích testových úloh středoškolského učiva (úlohy jsou chronologicky uspořádány dle kapitol učebnice.
Projekt je pětidílná učebnice angličtiny, jejíž první díl je určen pro začátečníky. Základní témata, se kterými učebnice pracuje, motivuje studenty k aktivnímu používání angličtiny.