Nejprodávanější Kniha - leden 2020
Rusko

Čechoslováci v Gulagu II.
Druhý díl knihy Čechoslováci v Gulagu je volným pokračováním publikace odvozené od stejnojmenného televizního dokumentu a přibližuje osudy dalších dvanácti krajanů postižených politickými represemi v Sovětském svazu ve 20. až 50. letech minulého stol
Rusko

Čechoslováci v Gulagu II.

224 Kč
Minulost jedné iluze
(4x)
Ačkoliv od francouzského vydání uplynulo již více než dvacet let, jde o jednu z nejprovokativnějších knih o 20. století.
Rusko

Minulost jedné iluze

448 Kč
Souostroví naděje
Na zač. 90 let se vypravil novinář Jaromír Štětina s dalšími dobrodruhy po stopách pracovních táborů a zbylých gulagů na Dálném východě na Kolymu. Co vše zažili, viděli a slyšeli napsali do této útlé knížečky.
Rusko

Souostroví naděje

122 Kč
Lenin ve vlaku
(1x)
Průběh Leninovy cesty z curyšského exilu přes válkou rozvrácené Německo na sever k hranicím Laponska až po závěrečné nadšené uvítání revolučními davy na Finském nádraží v Petrohradu.
Rusko
Ukázky

Lenin ve vlaku

313 Kč
Paměť a dějiny č. 3/2018
V roce 1938 kulminovala stalinská hrůzovláda. Ve věznicích a v táborech Gulagu skončilo jeden a půl milionu lidí. Odhadem sedm set tisíc lidí zahynulo na popravištích. V soukolí Velkého teroru našly smrt i stovky Čechoslováků.
Rusko

Paměť a dějiny č. 3/2018

68 Kč
23. červen aneb Opravdový den 'M'
(1x)
Současný ruský nezávislý historik, odmítaný a zesměšňovaný „akademickými“ vojenskými historiky, odmítá osvědčená propagandistická klišé a snaží se představit reálnější pohled na sovětské válečné přípravy v roce 1941 a na jejich úplný krach po 22. 6. 1941.
Rusko

23. červen aneb Opravdový den "M"

269 Kč