Nejprodávanější Kniha - leden 2020
sociologie

Rodinná socializace - 11%
Rodinný život se zdá být soukromou záležitostí. Sotva co ovšem bývá předmětem veřejných debat (vrcholnou politikou počínaje a „drby“ konče) tak často jako právě život v rodině.
sociologie

Rodinná socializace

206 Kč
183 Kč
Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy - 11%
Kniha usiluje o upevnění a prohloubení znalostí o mezinárodních organizacích v českém prostředí. Klade si dva základní cíle. Její první cíl spočívá v předložení komplexního a podrobného obecného rozboru mezinárodních organizací.
sociologie

Mezinárodní organizace: systémy spolupráce mezi státy

305 Kč
271 Kč
Občanská a lidská práva v současné době - 11%
Kniha se zabývá současnými proudy v pojetí občanských a lidských práv, které jsou vyvolány novou geopolitickou situací a zkušenostmi získanými z dvaceti pěti let po konci bipolarity světa.
sociologie

Občanská a lidská práva v současné době

288 Kč
256 Kč
Civilní náboženství - 11%
Vysvětlujeme-li své politické názory, nakonec se vždy dobereme ke slovu nebo představě, za nimiž nezbývá než mlčet. Tyto „poslední věci“ zakládají náš veřejný prostor a kniha Jana Jüptnera v nich spatřuje civilní náboženství.
sociologie

Civilní náboženství

234 Kč
208 Kč
Jak porozumět Mohamedovi a muslimům - 11%
(12x)
Tato kniha se spíš než na Mohamedovy činy soustředí na jejich důvody a odvažuje se pohlédnout do jádra příběhů o jednom z nejzáhadnějších a nejvlivnějších mužů dějin a odkrýt jeho tajemství.
sociologie

Jak porozumět Mohamedovi a muslimům

225 Kč
200 Kč
Iluze spásy - 11%
(1x)
Trojice autorek se zabývá vývojem feministického myšlení v českých zemích a v Československu od poloviny 19. do poloviny 20. století.
sociologie

Iluze spásy

333 Kč
296 Kč
Informace - 11%
(1x)
Informace je v určitém smyslu knihou o všem, co je páteří naší civilizace.
sociologie

Informace

448 Kč
398 Kč
Místa kultury - 11%
(1x)
Homi K. Bhabha patří mezi nejznámější současné představitele akademické větve post-koloniálních studií, působí jako profesor anglické a americké literatury a jako ředitel Humanities Center na Harvardské Univerzitě v USA.
sociologie

Místa kultury

396 Kč
352 Kč
Smrt Západu - 6%

Nesmírně poutavá kniha, kterou však čtenář může strávit pouze tehdy, zbaví-li se všech svých předsudků k náboženství a víře.

sociologie

Smrt Západu

315 Kč
296 Kč
Antropologie a problémy moderního světa - 11%
(1x)
Text publikace tvoří tři přednášky, které francouzský lingvista, filozof, etnolog a antropolog Claude Lévi-Strauss proslovil při své čtvrté návštěvě Japonska na jaře roku 1986 v Tokiu.
sociologie

Antropologie a problémy moderního světa

135 Kč
120 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 39 položek
<< < 1 2 3 4 > >>