Nejprodávanější knihy - leden 2020
filosofie

Řád a chaos v archaických kulturách - 11%
(1x)
Kolektivní studie Řád a chaos v archaických kulturách přináší sedm statí předních českých badatelů, kteří analyzují pojmy řádu a chaosu ve vybraných archaických kulturách.
filosofie

Řád a chaos v archaických kulturách

224 Kč
199 Kč
Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti - 11%
(1x)

Kniha zkoumá nová paradigmata v současné biologii a do hloubky se zabývá přínosem vědců jako jsou Richard Dawkins, Barbara McClintock, Adolf Portmann, D. Bohm, R. Sheldrake a G. Bateson.

filosofie

Střetnutí paradigmat a řád živé skutečnosti

324 Kč
288 Kč
Cesta života – Derech chajim - 11%
(1x)
Kniha Derech chajim je mezi Maharalovými spisy výjimečná tím, že je souhrnným komentářem k jednomu celému traktátu Talmudu, k traktátu, který sám Maharal nazýval drahým a vznešeným, k traktátu Avot.
filosofie

Cesta života – Derech chajim

179 Kč
159 Kč
Husserlova věcnost - 11%
Přednášky přednesené v roce 1986 na MFF UK.
filosofie

Husserlova věcnost

108 Kč
96 Kč
Myšlení obrazem - 11%
(2x)
Myslíme pojmy, to jest slovy, avšak je rovněž možné myslet obrazy? Nikoli obrazným způsobem, metaforami a jinými prostředky nepřímého vyjadřování, nýbrž skutečně v obraze? Současná filosofie klade tuto otázku pouze nepřímo.
filosofie

Myšlení obrazem

200 Kč
178 Kč
Anatomie melancholie - 11%
Kniha Roberta Burtona o melancholii vyšla poprvé v roce 1621 a patří k nejznámějším a nejčtenějším naučným dílům té doby. Její téma je však prastaré, jako první je pojednal již Aristotelés.
filosofie
Ukázky

Anatomie melancholie

447 Kč
398 Kč
Asklépios - 11%
(1x)
Dialog Asklépios bývá řazen mezi tzv. filosofická hermetika. Podobně jako texty tzv. Corpus Hermeticum, které autor prokazatelně znal, netvoří jednotný myšlenkový celek, ale shrnuje v podstatě všechny aspekty antického hermetismu.
filosofie

Asklépios

116 Kč
103 Kč
Filosofický slovník pro samouky neboli Antigorgias - 11%
(1x)
Je to tak – mnohá výtečná díla z dějin filosofie jsou málo srozumitelná i pro vysokoškoláka, a tím čtenáře i při jeho nejlepší vůli odrazují. Filosofický kompas ale často hledají velmi mladí lidé. Kam se tedy mají obrátit?
filosofie

Filosofický slovník pro samouky neboli Antigorgias

403 Kč
358 Kč
Iracionalita ve službách pokroku - 11%
(1x)

Autor rozebírá myšlenku pokroku a její filozofy, zpřístupňuje dějiny a učení kdysi vlivných náboženských společenství, sekt a okultních hnutí. Čtenář se seznámí s neobyčejnými osobnostmi potulných kazatelů, slavných médií a proroků, ...

filosofie

Iracionalita ve službách pokroku

312 Kč
278 Kč
Kdo vládne světu? - 11%
Nejnovější kniha intelektuála, filozofa a aktivisty Noama Chomského přináší důkladnou kritickou analýzu současné mezinárodní situace.
filosofie

Kdo vládne světu?

342 Kč
304 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 118 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 12 > >>