Nejprodávanější Kniha - leden 2020
osobnosti a osudy

Jan Hus - 6%
(2x)
Svižným způsobem napsaný životopis českého reformátora, jenž, ač ponořen ve středověku, v mnohém předstihl svoji dobu, je knihou o společenské imaginaci v čase krize víry a nahromaděného společenského přetlaku.
osobnosti a osudy
Ukázky

Jan Hus

423 Kč
398 Kč
Karel Havlíček. Portrét novináře - 6%
(1x)
Popularizační studie o Karlu Havlíčkovi od našeho předního politologa. Havlíček jako zdroj inspirace pro dnešní myšlení o politice a společnosti.
osobnosti a osudy

Karel Havlíček. Portrét novináře

219 Kč
206 Kč
Madeleine - 11%
(3x)
Autorka se coby americká ministryně zahraničí během dvou prezidentských období Billa Clintona podílela na zásadních politických rozhodnutích své doby a účastnila se nejednoho dějinného dramatu.
osobnosti a osudy
Ukázky

Madeleine

448 Kč
398 Kč
Síla věcnosti Olgy Havlové - 11%
(3x)
Sborník vzpomínkových textů a rozhovorů k nedožitým osmdesátým narozeninám Olgy Havlové se snaží poskládat co nejreálnější obraz zakladatelky Výboru dobré vůle, první porevoluční první dámy, uznávané osobnosti disentu a manželky Václava Havla.
osobnosti a osudy

Síla věcnosti Olgy Havlové

315 Kč
280 Kč
Aby radost nezmizela
(1x)
Sborník vzpomínek vznikl po náhlé smrti básníka, rebela a manažera Plastic People Ivana Martina Jirouse, který si odseděl v nejdrsnějších komunistických žalářích osm a půl let vězení.
osobnosti a osudy

Aby radost nezmizela

36 Kč
Dopisy od Olgy - 11%
(2x)
Dopisy Olze, psané Václavem Havlem z vězení, jsou světově známým dílem českého písemnictví. Nyní vycházejí na světlo „Dopisy od Olgy“ - skutečné odpovědi na tyto filosofující dopisy.
osobnosti a osudy

Dopisy od Olgy

359 Kč
319 Kč
Sibiřská výchova - 11%
(8x)
Fascinující portrét podněsterské komunity Urků, jež byla ve třicátých letech minulého století násilně přesídlena do oblasti dnešního Moldavska, svými kořeny však dodnes tkví v sibiřském prostředí a tamním způsobu života. Autobiografický příběh.
osobnosti a osudy

Sibiřská výchova

314 Kč
279 Kč
Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění
(1x)
Jednačtyřicet rozsáhlých portrétních interview - brazilský architekt Oscar Niemeyer, německý malíř Neo Rauch, jeho čínský protějšek Zhang Xiaogang a další.
osobnosti a osudy

Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění

134 Kč
Fikce, Alef - 6%
(4x)
Povídky Spisů I pocházejí z autorových prvních povídkových sbírek a patří k jeho nejznámějším dílům. Pro českého čtenáře má pak specifické kouzlo povídka Tajný zázrak, kterou Borges umístil do Prahy.
osobnosti a osudy

Fikce, Alef

304 Kč
286 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 235 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 24 > >>