Nejprodávanější tituly - říjen 2020
historické podobory

Klíč k novověké paleografii - 20%
(1x)
Praktická pomůcka pro zvládnutí čtení raně novověkých a novověkých paleografických textů (od počátku 16. do počátku 20. století). Soustřeďuje se na dva základní typy písma – české a německé novogotické pímo.
historické podobory
Ukázky

Klíč k novověké paleografii

200 Kč
160 Kč
Strážci pražských ulic
Netradiční příběhy o pražských domovních znameních, zapomenutých řemeslech a každodenním životě starobylé Prahy. Zpodobení zvířat, věcí a symbolů na fasádách spoluvytvářelo jedinečný charakter místní historie.
historické podobory

Strážci pražských ulic

179 Kč
Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
historické podobory
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
S Theodorem nejen o hieroglyfech - 20%
Tato publikace svým stylem volně navazuje na knihu S Theodorem o hieroglyfech. Je tedy psána jako dialog mezi mladým Martinem a moudrým Theodorem, který tentokráte medituje nad staroegyptským uměním doprovázeným krátkými hieroglyfickými nápisy.
historické podobory
Ukázky

S Theodorem nejen o hieroglyfech

199 Kč
159 Kč
Sex v době temna - 11%
(2x)
Významné dílo uznávaného českého historika, které se poprvé v české historiografii zabývá tématem sexuálního života našich předků v průřezu více než sta let.
historické podobory

Sex v době temna

449 Kč
399 Kč
Plzeňská podzemí - 11%
Královské město Plzeň nabízí kromě mnoha více či méně tradičních turistických cílů ještě jednu pozoruhodnost. Opustíme-li povrch – chodníky, náměstí, sady –, objevíme něco, co je na první pohled našim očím skryto a je méně známé – plzeňské podzemí.
historické podobory

Plzeňská podzemí

268 Kč
238 Kč
Encyklopedie pravěkých pokladů v Čechách - 11%
Kniha shrnuje údaje o více než 900 pravěkých a raně středověkých depotech nalezených v Čechách, počínaje hromadnými nálezy kamenných nástrojů z mladší doby kamenné a konče denárovými poklady první poloviny 11. století.
historické podobory
Ukázky

Encyklopedie pravěkých pokladů v Čechách

855 Kč
760 Kč
Před Draculou: Archeologie upíra - 6%

Italský kulturní antropolog Tommaso Braccini zkoumá fenomén vampyrismu v evropských dějinách. Zamýšlí se nad kořeny představ o vampýrech – mrtvých, kteří opouštějí hroby, aby pronásledovali živé.

historické podobory
Ukázky

Před Draculou: Archeologie upíra

338 Kč
318 Kč
Dílo mlynářů a sekerníků v Čechách II - 38%
Druhý díl knihy přináší nové poznatky, zaměřené na potřeby majitelů mlýnů, památkářů a badatelů. Naši přední odborníci seznamují čtenáře s obnovou památek postavených mlynáři a sekerníky, se soupisy mlýnů a mlynářským slovníkem.
historické podobory

Dílo mlynářů a sekerníků v Čechách II

558 Kč
348 Kč
Král (Mýty a symboly) - 6%
(1x)
Autor zkoumá nejrůznější aspekty role panovníka jako univerzální postavy v mýtech a náboženských systémech všech civilizací. Pojednává i o symbolech vládcovy moci dokládajících jeho roli ve společnosti.
historické podobory

Král (Mýty a symboly)

338 Kč
318 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 155 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 16 > >>