Neboj se zkoušet nové věci. Máš rád bylinky? Tak je tam dej. Nechutná Ti nebo nemůžeš některou z uvedených surovin? Tak ji tam nedávej, bude to dobré i tak. A hlavně vař s láskou - ono se to totiž pozná, když to tak není...
Svérázný venkovský chléb, šťavnatý bramborový chléb, jemná křehká bageta, křupavá kůrka chleba s podmáslím – sbíhají se vám sliny v ústech? Pak si silně aromatické chleby a žemle docela jednoduše upečte sami.
Tato knížečka je souborem vybraným pro nejkrásnější svátky každého ročního období. Nechť vám roste a vzkvétá váš pracovní i osobní život a vaše slavnostní chvíle se vydaří.
Kniha je určena pro širokou veřejnost - milovníky gastronomie (zejména ryb, zvěřiny a lesních plodů), pro cestovatelské nadšence a milovníky Severských tradic či „vyznavače“ fenoménu hygge. Recepty jsou jednoduché a suroviny jsou u nás dostupné.
Tvarůžková kuchařka - to jsou báječné slané i sladké recepty z tradičního moravského sýra. Ale nejen to! V této knize naleznete také recepty na snídaně, polévky, chuťovky, pomazánky, dietní pokrmy, jídla jako od babičky nebo naložené dobroty.
Spojené státy nejsou jen domovem hamburgerů, hotdogů, donatů a splněných amerických snů. Zrodily se tu slavné recepty např. na vejce Benedict, salát Caesar, dort Red velvet a spousty dalších sendvičů, dezertů atd.
Procestovali jsme USA křížem krážem
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie.
Freddie Mercury byl bohem nadaný zpěvák skupiny Queen, extravagantní jedinec, libující si v okázalosti hudební, módní, ale i kulinářské. Málokdo však ví, co Freddie Mercury rád jedl, pil, a co bylo jeho zamilované jídlo.