Nejprodávanější knihy - listopad 2020
eseje, úvahy, publicistika

Publicistika 2 - 6%
Šestým svazkem Spisů Josefa Čapka zahajujeme edici výtvarné publicistiky – nejrozsáhlejší a dosud nejméně známé oblasti Čapkova literárního odkazu.
eseje, úvahy, publicistika

Publicistika 2

294 Kč
277 Kč
Vím, že máš duši - 11%
Motoristický pořad Top Gear sleduje po celém světě asi 350 milionů diváků, momentálně běží i na českém kanálu Prima Cool. Za jeho mimořádnou popularitou stojí zejména hlavní moderátor Jeremy Clarkson, autor této knihy.
eseje, úvahy, publicistika

Vím, že máš duši

239 Kč
212 Kč
Bohemian Rhapsodies - 11%
(1x)
Wilson se zde představuje jako výrazný esejista s pronikavým viděním, jako člověk, který pro českou kulturu ve světě udělal v posledních čtyřiceti tolik jako málokdo jiný.
eseje, úvahy, publicistika

Bohemian Rhapsodies

359 Kč
319 Kč
Co jsou to sepulky? - 11%
Nová polská studie o Lemovi, jejímž autorem je Wojciech Orliński přichází s neotřelou myšlenkou jak uspořádat knihu o spisovateli, aby zachytila přehled jeho tvorby i autobiografické údaje a byla zajímavá a nekonvenční.
eseje, úvahy, publicistika

Co jsou to sepulky?

297 Kč
264 Kč
Jména v soumraku času - 11%
Další kniha básníka, filosofa a esejisty Jana Suka (1951) je souborem aktuálních textů o krizi hodnot, možném konci západní civilizace a o "čase nad propastí".
eseje, úvahy, publicistika

Jména v soumraku času

171 Kč
152 Kč
O intelektuálovi, který se necítí dobře - 11%
V knize se potkáte s tématy známými z denní publicistiky, jako je například dobrovolný odchod ze života, cit pro spravedlnost, touha po rovnosti, vlastenectví v současném světě, vliv neomarxismu, vyrovnávání se s minulostí i s budoucností.
eseje, úvahy, publicistika

O intelektuálovi, který se necítí dobře

216 Kč
192 Kč
Publicistika a hry - 11%

Třetí, závěrečná část sebraného díla přináší nejméně známou, avšak neméně fascinující polohu Balabánovy tvorby - publicistické texty a hry. Třetí část Díla vychází ve dvou svazcích, samostatně neprodejných.

eseje, úvahy, publicistika

Publicistika a hry

530 Kč
471 Kč
Intermediální poetika příběhu - 6%
Intermedialita je dnes módní metoda, zatímco poetika poněkud vyšla z módy. Právě tyto dva přístupy však spoluautoři publikace organicky sklenují ve zkoumání příběhu, jak se realizuje v jednotlivých uměních a médiích nebo v jejich vzájemných vazbách.
eseje, úvahy, publicistika

Intermediální poetika příběhu

254 Kč
239 Kč
Kafka
Švýcarský autor Jürg Amann dospívá k mimořádnému porozumění Kafkovu dílu snahou o pochopení Kafkova života - ale nikoli obvyklým pátráním po autobiografických prvcích.
eseje, úvahy, publicistika

Kafka

158 Kč
Spiritualita uživatelů alkoholu a marihuany - 11%
Lidská touha po poznání nedosažitelných a nevysvětlitelných jevů nekončí ani s rozvinutým vědeckým poznáním a představou, že "už vlastně všechno víme". Jedním z prostředků takového poznání může být užívání psychoaktivních látek.
eseje, úvahy, publicistika

Spiritualita uživatelů alkoholu a marihuany

223 Kč
198 Kč
Zobrazuji 211 - 220 z 239 položek
<< < 1 .. 20 21 22 23 24 > >>