Nejprodávanější tituly - listopad 2020
historické osobnosti

Jan Kubiš - 11%
Na počátku října 1941 byl ve Velké Británii zahájen výcvik dvojice československých parašutistů, jejichž úkolem bylo pomstít stovky českých vlastenců, kteří skončili na popravištích poté, co se v Praze ujal moci Reinhard Heydrich.
historické osobnosti

Jan Kubiš

449 Kč
399 Kč
Reportáž, psaná na oprátce - 11%
(3x)
Reedice prvního úplného, kritického a komentovaného vydání knihy Julia Fučíka, díla historika Františka Janáčka, který ve svých komentářích zhodnotil své mnohaleté podrobné studium českého domácího odboje za druhé světové války.
historické osobnosti

Reportáž, psaná na oprátce

349 Kč
310 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historické osobnosti
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Byl jsem Himmlerovým pobočníkem - 11%
(2x)
Karl Wolff, úspěšný obchodní a reklamní zástupce. Ale také Karl Wolff, bývalý SS-obergruppenführer a generál Waffen-SS, pobočník říšského vůdce SS Heinricha Himmlera, šéf jeho osobního štábu, spojovací důstojník SS v Hitlerově hlavním stanu.
historické osobnosti

Byl jsem Himmlerovým pobočníkem

314 Kč
279 Kč
Deník legionáře v Rusku - 11%
Paměti důstojníka Františka Pokorného z let 1912–1920 nám umožňují vidět tehdejší bouři v Evropě a Rusku očima vnímaného současníka.
historické osobnosti

Deník legionáře v Rusku

359 Kč
319 Kč
Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - 11%
V knize se čeští a rakouští historici zaměřují na osobnosti, které byly v prvních dvou dekádách 20. století spjaty s česko-německými vyrovnávacími jednáními.
historické osobnosti

Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende?

269 Kč
239 Kč
Napoleonův voják - 11%
(1x)
O Napoleonovi, jeho bitvách a velkých rozhodnutích generálů napoleonské éry bylo potištěno mnoho stran. Kdo ale byli a jak žili muži, na jejichž bedrech vítězství francouzského císaře stála?
historické osobnosti

Napoleonův voják

404 Kč
359 Kč
České osobnosti, jak je (možná) neznáte - 11%
Víte, že Jan Hus měl problémy s nadváhou, Václav Budovec z Budova prožil sedm let v turecké říši a že o pověst Petra Voka jako bonvivána se přičinil až řadu let po jeho smrti třeboňský purkmistr?
historické osobnosti

České osobnosti, jak je (možná) neznáte

314 Kč
279 Kč
Deník - 11%
Deník, který autor psal téměř patnáct let, není jen popisem událostí, je i upřímnou lidskou výpovědí. „Najdete zde téměř všechno o autorovi, velmi mnoho o studentských aktivitách před listopadem 1989 a nemálo věcí o sobě samých,“
historické osobnosti

Deník

450 Kč
400 Kč
Einstein - 11%
(2x)
Nová monografie největšího vědce za posledních sto let – Alberta Einsteina – se opírá o exkluzivní dokumenty a informace z rodinného archivu.
historické osobnosti

Einstein

314 Kč
279 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 257 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 26 > >>