Nejprodávanější knihy - listopad 2020
politologie a politika

Já platím, já rozhoduji! - 11%
Silvio Berlusconi, Geert Wilders, Frank Stronach, Viktor Uspaskich, Vít Bárta, Tomio Okamura a Andrej Babiš, to jsou jen některá jména politických podnikatelů, kteří vytvořili vlastní stranu a vstoupili s ní do politiky.
politologie a politika

Já platím, já rozhoduji!

257 Kč
228 Kč
Kafkonomie: Z boží vůle bankéř - 11%
(3x)

Přední český ekonom Tomáš Sedláček si společně s publicistou a konzultantem Romanem Chlupatým přizvali k debatě Jorise Luyendijka.

politologie a politika

Kafkonomie: Z boží vůle bankéř

142 Kč
126 Kč
Německo: mýtus a realita - 11%

Publikace se zabývá německou politikou posledních dvaceti let. Vlastnímu tématu předchází obsáhlý úvod, objasňující základy politického systému SRN a proměny německého paradigmatu.

politologie a politika

Německo: mýtus a realita

359 Kč
319 Kč
Nepotřebný východ? - 11%
Kapitoly jsou strukturovány jednotně, vždy je nejprve vyložen politický a stranický vývoj v těchto spolkových zemích a následně se věnujeme rozboru stranických systémů.
politologie a politika

Nepotřebný východ?

266 Kč
236 Kč
Paradiplomacie českých krajů - 11%
Kniha se věnuje působení českých krajů v mezinárodních vztazích. Publikace se nejdříve zabývá zahraničním a českým výzkumem paradiplomacie. Následuje rozbor přístupu politologických (sub)disciplín k tomuto fenoménu.
politologie a politika

Paradiplomacie českých krajů

161 Kč
143 Kč
Politický řád a politický úpadek - 11%
(3x)
Autor si všímá toho, zda a jak transparentní právní systém a vůle lidu udržují ústřední moc pod kontrolou. Zkoumá rovněž dopady korupce na státní správu a způsoby, jakými se ji v některých společnostech podařilo vymýtit.
politologie a politika

Politický řád a politický úpadek

629 Kč
559 Kč
Příběh ruské geopolitiky - 11%
(3x)
Po celé dějiny přicházeli ruští myslitelé, geografové a státníci s vizemi o roli a civilizační příslušnosti své velké země. Zároveň při tom odhalovali neujasněnost geografického i hodnotového rámce ruské státnosti i identity ruské společnosti.
politologie a politika

Příběh ruské geopolitiky

396 Kč
352 Kč
Boj o hrad I. + II. - 11%
Kniha přináší komplexní analýzu politické scény meziválečného Československa, především procesů spjatých s prezidentským nástupnictvím. Její předností je, že vychází z důkladného studia archivů a k faktům přistupuje nezaujatě a kriticky.
politologie a politika

Boj o hrad I. + II.

711 Kč
632 Kč
Dispozitiv penální legitimity: Kritická reflexe legitimity ve společnosti po neoliberální revoluci - 11%
Kniha v mnohém navazuje na předchozí publikaci o neoliberální governmentalitě, jejíž byl Petr Krčál spoluautorem, a rozvíjí a doplňuje některé její motivy.
politologie a politika

Dispozitiv penální legitimity: Kritická reflexe legitimity ve společnosti po neoliberální revoluci

80 Kč
71 Kč
Exodus. Jak migrace mění náš svět? - 11%
(1x)
Migrace je jednou z nejnaléhavějších a nejkontroverznějších otázek naší doby – vehementně diskutovaná, prodchnutá ideologií, hluboce rozdělující. Komu by mělo být dovoleno migrovat a komu ne?
politologie a politika
Ukázky

Exodus. Jak migrace mění náš svět?

288 Kč
256 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 115 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 .. 12 > >>