Nejprodávanější tituly - listopad 2020
historie a fakta

Dvorná hra a vysoká láska. Uvedení k trubadúrskému zpěvníku R - 11%
(1x)
Monografie se věnuje trubadúrskému zpěvníku R, středověkému rukopisu obsahujícímu přes tisíc básní a jiných, v převážné většině okcitánsky psaných textů, a ukazuje, jakým způsobem jej lze číst coby jednotný literární artefakt ve stavu zrodu.
historie a fakta

Dvorná hra a vysoká láska. Uvedení k trubadúrskému zpěvníku R

284 Kč
252 Kč
Eben Emael
Kniha Václava Junka se zaměřuje na opevnění Eben Emaelu, souvislosti s ostatními opevněními, na neadekvátnost podobných staveb pro obranu v moderním způsobu vedení války, samotnou operaci i na celkovou situaci Belgie na počátku druhé světové války.
historie a fakta

Eben Emael

90 Kč
Edvard Beneš - 11%
(1x)
Osobnost Dr. Edvarda Beneše bývá zpravidla označována přinejmenším za spornou. Tato kniha však z takového klišé zřetelně vybočuje.
historie a fakta

Edvard Beneš

359 Kč
319 Kč
Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 10 - 11%
Erbovní mapa je dlouhodobým projektem a zároveň grafickým pokusem zachytit pomocí heraldiky nesmírnou množinu hradů zámků a tvrzí a jejich majitelů. V desátém dílu navštívíme jihovýchodní část Čech.
historie a fakta

Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí v Čechách 10

333 Kč
296 Kč
Even zikaron. Memories in Stone: Jewish Tombstones - 11%
This brochure guides you through the Jewish cemetery of Jistebnice, located in the vicinity of Pohoří.
historie a fakta

Even zikaron. Memories in Stone: Jewish Tombstones

131 Kč
116 Kč
Historikové versus minulost - 11%
Fiktivní Overtonovo okno s přesným návodem, jak manipulovat diskursem, Schrödingerova kočka, která zároveň je i není živá – tyto mezníky kognitivních teorií by mohly tvořit širší referenční rámec knihy.
historie a fakta

Historikové versus minulost

378 Kč
336 Kč
Hitlerova hora
Celá oblast okolí Obersaltsbergu byla neprodyšně uzavřena a obsazena hlídkami z přilehlých kasáren. Na vrcholu alpského velikána zde totiž stálo monumentální sídlo Adolfa Hitlera, známé jako Berghof.
historie a fakta

Hitlerova hora

90 Kč
Hledání dějin - 20%
(2x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
historie a fakta
Ukázky

Hledání dějin

220 Kč
176 Kč
Hranicím navzdory - 11%
Kniha tří historiků, dvou polských a jednoho českého, je věnována vzniku a postupnému formování Polsko-československé solidarity na pozadí historického vývoje Polska a Československa od konce druhé světové války do roku 1989.
historie a fakta

Hranicím navzdory

536 Kč
476 Kč
Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku - 50%
(1x)
V knize Chonrad Stoeckhlin a noční houf autor líčí příběh dvou pastýřů z konce 18. století, kteří si navzájem slíbili, že pokud jeden z nich zemře, přijde druhého navštívit a bude mu podrobně vyprávět o posmrtném životě.
historie a fakta

Chonrad Stoeckhlin a „noční houf“ . Příběh z raného novověku

198 Kč
99 Kč
Zobrazuji 961 - 970 z 1000 položek
<< < 1 .. 95 96 97 98 99 100 > >>