Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - prosinec 2020
umění a architektura

Leonardo da Vinci - 11%

Skutečný obraz největšího génia všech dob poskládaný z jeho tisícistránkových deníkových záznamů

Zůstává nejkreativnějším géniem našich dějin. Jaká tajemství nám může odhalit? Autor životopisných bestsellerů Steva Jobse nebo Alberta Einsteina, ov

umění a architektura

Leonardo da Vinci

539 Kč
479 Kč
Rozhovory se studenty - 11%
Louis Kahn (1901–74) je vedle Le Corbusiera a Miese van der Roheho jedním z nejproslulejších architektů modernismu, kteří nejvíc ovlivnili následující generace.
umění a architektura

Rozhovory se studenty

261 Kč
232 Kč
Stará garda - 50%
Třicet velkoformátových portrétů umělců narozených před rokem 1945 od fotografa Hynka Glose. Třicítka rozhovorů s lidmi, kteří jsou živou pamětí tuzemského vizuálního umění (Stanislav Kolíbal, Theodor Pištěk, Adéla Matasová, Jan Švankmajer…).
umění a architektura
Ukázky

Stará garda

398 Kč
198 Kč
Jindřich Štyrský (monografie)
Cílem první monografie Jindřicha Štyrského (1899–1942) je představit jej jako všestrannou osobnost, jejíž vklad do evropského meziválečného umění byl mimořádný.
umění a architektura

Jindřich Štyrský (monografie)

1 992 Kč
Já, Vincent - 11%
Expresivní životopisný román o tvorbě i tragédii nejslavnějšího nizozemského malíře.
umění a architektura

Já, Vincent

359 Kč
319 Kč
Ludmila Padrtová – Krajinou k abstrakci - 11%
Ludmila Padrtová byly společně s Vladimírem Boudníkem první, kdo se abstrakci v Československu věnoval a to v době, kdy nesměla být vytvářena a už vůbec ne vystavena. Přitom byla v abstrakci zralejší než byl tehdy Boudník.
umění a architektura

Ludmila Padrtová – Krajinou k abstrakci

693 Kč
616 Kč
Útěkářka Eva Salzmannová - 11%
Knižní rozhovor s Evou Salzmannovou vznikal s přestávkami od roku 2015 a komentuje uzlové body hereččiny profesní dráhy i osobního života. Dialog doplňuje portrét Evy, která je na domácí scéně výjimečná tím, že se takřka bezvýhradně věnuje divadlu.
umění a architektura

Útěkářka Eva Salzmannová

332 Kč
295 Kč
Atmosféry - 11%
V devíti kapitolách se autor zamýšlí nad tím, co vytváří pro člověka příjemnou atmosféru, prostor, v němž se člověk dobře cítí, a v jakém smyslu a míře k ní přispívá právě architektura.
umění a architektura

Atmosféry

359 Kč
319 Kč
Čestmír Suška - 6%
Velká monografie sochaře Čestmíra Sušky postupně uvádí jednotlivé etapy celého jeho dosavadního díla - od výtvarných a studijních počátků, přes studium na Akademii výtvarných umění v Praze a členství ve skupině Tvrdohlaví, tvůrčí pobyty v USA,...
umění a architektura

Čestmír Suška

1 207 Kč
1 136 Kč
Sekora - 11%
Tato výpravná monografie je rozdělena do dvanácti kapitol, které detailně zkoumají jednotlivé okruhy Sekorových rozsáhlých tvůrčích aktivit.
umění a architektura
Ukázky

Sekora

1 079 Kč
959 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 55 položek
1 2 3 .. 6 > >>