Nejprodávanější e-knihy - prosinec 2020
filosofie a náboženství

Prameny pro divoké osly - 20%

Biblické texty promlouvají k dnešnímu člověku. Starozákoník Jiří Beneš probírá spolu s Petrem Vaďurou známé i méně známé texty ze Starého i Nového zákona. Kniha je přepisem rozhovorů odvysílaných v pořadu Ranní slovo na stanici Vltava v letech 2003 až 2016 a navazuje na předchozí knihu obou autorů s názvem Nevystižitelný Bůh? (Vyšehrad 2010).

filosofie a náboženství
Ukázky

Prameny pro divoké osly

249 Kč
199 Kč
První studium Starého zákona - 20%
Monografie První studium Starého zákona předkládá systematické uspořádání základních informací ke studiu starozákonní biblistiky. Začíná všeobecným úvodem o charakteru Bible a pokračuje speciálním úvodem do jednotlivých částí a knih Starého zákona.
filosofie a náboženství
Ukázky

První studium Starého zákona

140 Kč
112 Kč
Vědění pro nejisté časy - 20%
(1x)
Vědění pro nejisté časy vám neslíbuje univerzální klíč ani skálopevné životní jistoty.
filosofie a náboženství
Ukázky

Vědění pro nejisté časy

254 Kč
203 Kč
Hegelova fenomenologie světa - 20%
(2x)
Autorka interpretuje Hegelovu Fenomenologii ducha jako popis cesty, na níž vědomí na každé „zastávce“ formuluje konkrétní model světa.
filosofie a náboženství
Ukázky

Hegelova fenomenologie světa

198 Kč
158 Kč
Modlitba argentinských nocí - 20%
(4x)
Nebudu nikdy dobrým teologem, pokud budu jen studovat názory jiných, psát vybroušené rešerše a nikdy nepocítím žízeň živé bytosti po Bohu. Pokud budu svět zkoumat jen z vnějšku, jako nezávislý a nezaujatý novinář, nikdy jej nepostihnu.
filosofie a náboženství
Ukázky

Modlitba argentinských nocí

127 Kč
102 Kč
Celibát
(1x)

Církevní historik Hubert Wolf přistupuje k problematice celibátu z historického hlediska a vychází z toho, že Nový zákon se pro celibát nijak nevyslovuje; proto postoj církve od raného středověku prochází četnými proměnami.

filosofie a náboženství
Ukázky

Celibát

158 Kč
Ježíš - vnitřní učitel - 20%
(1x)
Kdo je Ježíš? Tato prostá, nadčasová otázka zní napříč staletími. Také odpověď na ni je prostá, leč nikoli snadná. Pokud se rozhodneme této Ježíšově otázce naslouchat a odpovědět na ni, změní náš způsob života, myšlení a cítění.
filosofie a náboženství
Ukázky

Ježíš - vnitřní učitel

209 Kč
167 Kč
Když není úniku - 20%
Jak říci životu ano. Každý den znovu. O přijetí života se vším, co obnáší: směsí radosti, utrpení, jasnosti i zmatení, prostě celé lidské zkušenosti.
filosofie a náboženství
Ukázky

Když není úniku

212 Kč
170 Kč
Odevzdanost do Boží prozřetelnosti - 20%
Klasické dílo sedmnáctého století se stalo „učebnicí“ mnoha světců (Terezie z Lisieux). Termín „milost přítomného okamžiku“ vyjadřuje moudré uspořádání stálého napětí mezi aktivitou a pasivitou v hledání Boží vůle.
filosofie a náboženství
Ukázky

Odevzdanost do Boží prozřetelnosti

80 Kč
64 Kč
Tuřanská Madona - 20%
Překlad z latiny o historii a životnosti poutního místa v Tuřanech u Brna od jezuitského historika Bohuslava Balbína: svědčí o vynikajícím postavení Mariině a realizovaných touhách poutníka.
filosofie a náboženství
Ukázky

Tuřanská Madona

129 Kč
103 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 164 položek
<< < 1 2 3 4 .. 17 > >>