Nejprodávanější tituly - prosinec 2020
filosofie

Ekonomie dobra a zla - 11%
(3x)
Ekonomii dobra a zla publikovalo v roce 2011 prestižní nakladatelství Oxford University Press. Od té doby kniha oslovuje nejen české, ale i zahraniční čtenáře.
filosofie

Ekonomie dobra a zla

358 Kč
318 Kč
Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme - 11%
(1x)
Kniha pojednává o tom, že jedním z klíčů k duchovnímu prozření a osvobození je poznání sebe sama - úkol, jehož důležitosti a obtížnosti si byli od antiky vědomi i evropští myslitelé.
filosofie

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme

223 Kč
198 Kč
Plotin u řeckých raně křesťanských autorů - 11%
Plotin, filosof alexandrijského vzdělání, který působil v letech 244–269 jako učitel v Římě, byl nejen zakladatelem novoplatonské školy, ale zároveň podstatně ovlivnil raně křesťanské autory.
filosofie

Plotin u řeckých raně křesťanských autorů

216 Kč
192 Kč
Kořeny indoevropské duchovní tradice - 11%
(1x)
Kniha chce být základní orientační pomůckou českého čtenáře pro studium indoevropského náboženství a filozofie, založené na védské moudrosti.
filosofie

Kořeny indoevropské duchovní tradice

378 Kč
336 Kč
Zen a umění údržby motocyklu - 11%
(2x)
Kultovní kniha americké literatury, podobně jako Kerouacův román Na cestě či Hellerova Hlava XXII. Spojuje zdánlivě neslučitelné žánry cestovního deníku, románu a filozofických úvah.
filosofie

Zen a umění údržby motocyklu

359 Kč
319 Kč
Židovská gnóze, mystika merkavy a talmudická tradice - 11%
Gershom Scholem se v knize zamýšlí nad tím, nakolik lze některé prvky židovské mystiky formativního období judaismu nazvat „gnostickými“ a nad jejich styčnými body i rozdíly ve srovnání s řeckou, křesťanskou či mandejskou gnostickou tradicí.
filosofie

Židovská gnóze, mystika merkavy a talmudická tradice

331 Kč
294 Kč
Tajemství víry - 11%
Přepracovaná a rozšířená verze dříve vydané stejnojmenné publikace. Výňatky byly zvoleny tak, aby kniha poskytla reprezentativní přehled o myšlenkách z autorova obsáhlého díla.
filosofie

Tajemství víry

234 Kč
208 Kč
I-ťing - kniha proměn - 11%
(5x)
Jedna z nejstarších knih lidského rodu, která významně ovlivňovala vývoj čínské civilizace a filozofie. Její původ se váže k počátkům dynastie Sia v 18. století př. n. l.
filosofie

I-ťing - kniha proměn

425 Kč
378 Kč
O duševním klidu - 11%
(2x)
Seneca v díle hledá cesty k mravní odpovědnosti cti, vnitřní svobodě a duševní vyrovnanosti, uvažuje o smrti a o přátelství a jeho prospěšnosti a potřebnosti, chválí odpoutání od materiálních potřeb, prosazuje myšlenku o rovnosti všech lidí.
filosofie

O duševním klidu

329 Kč
292 Kč
Korespondence - 11%
(1x)
Korespondence s významným religionistou, filosofem Gerhardem (Gershomem) Scholemem začíná v době, kdy Hannah Arendtová zápasí ve francouzském exilu o holou existenci.
filosofie

Korespondence

538 Kč
478 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 214 položek
<< < 1 2 3 4 .. 22 > >>