Nejprodávanější tituly - prosinec 2020
historické podobory

Medvěd - 6%
(4x)
Francouzský historik se zabývá různými aspekty boje církve proti těmto představám a proměnám postavení této šelmy v symbolice středověku.
historické podobory

Medvěd

331 Kč
311 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
historické podobory

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Mýty a báje starých Slovanů - 11%
Často si s hrdostí připomínáme své slovanské kořeny, ale téměř nikdy si přitom neuvědomíme, jak málo vlastně dnes o svých „duchovních genech“ víme.
historické podobory

Mýty a báje starých Slovanů

268 Kč
238 Kč
Hrady, zámky a tvrze Království českého - 15.díl Kouřimsko - 6%
Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
historické podobory

Hrady, zámky a tvrze Království českého - 15.díl Kouřimsko

672 Kč
632 Kč
Krajinou prvních Přemyslovců - 11%
Bájné příběhy o počátcích České země, jak je poprvé zachytil na počátku 12. století kronikář Kosmas, jsou historií rodu Přemyslovců, prvních vládců Čech.
historické podobory

Krajinou prvních Přemyslovců

359 Kč
319 Kč
Auschwitz a spojenci - 11%
(2x)
Autor na základě rozsáhlého výzkumu v archivech několika zemí a komunikace s očitými svědky holokaustu předkládá drtivou zprávu o spletité cestě informací o táboru Auschwitz na Západ a o tom, jak na ně Západ reagoval, či přesněji řečeno nereagoval.
historické podobory
Ukázky

Auschwitz a spojenci

536 Kč
476 Kč
Babičky na bigbítu - 11%
Na pozadí zájmu o společenský život ve venkovských obcích jihozápadní Moravy během pozdního socialismu autor knihy sleduje sociálních proměny v širších souvislostech.
historické podobory

Babičky na bigbítu

246 Kč
218 Kč
Dějiny města Šumperka - 11%
(2x)
Harrer byl členem šumperského muzejního spolku a rovněž inicioval vznik městského archivu. Studiem archivního materiálu i muzejních sbírek načerpal rozsáhlé znalosti z městské historie.
historické podobory

Dějiny města Šumperka

448 Kč
398 Kč
Duchovní střed Evropy
Hlavním tématem knihy jsou historické události spojené se vznikem, existencí, stržením a obnovením Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze.
historické podobory

Duchovní střed Evropy

531 Kč
ETA v životě našich domácností - 11%
Jak se proměnila česká domácnost za 80 let? Místo klepání koberců na dvorku vysávání v panelovém bytě, místo těžkého rozžhaveného závaží lehká žehlička, místo posilování s měchačkou šlehání mixérem či v kuchyňském robotu, místo otevřeného ohně moderní gril a elektrický vařič. V našich končinách patří ke slovu domácnost tři písmena: ETA. Každý si vybaví s určitou obměnou ten vysavač, ten mixér, tu žehličku…
historické podobory

ETA v životě našich domácností

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 160 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 16 > >>