Autorka velké obrazové publikace poutavým vyprávěním čtenářům přibližuje prožívání vánočního času v dobách minulých i současných v oblastech, které dobře zná. Převážnou část knihy tvoří ne příliš obvyklé, ale tradiční recepty vyzkoušené generacemi.
K nedělnímu kalendáři vycházejí malé knížečky receptů vždy speciálně zaměřené. Vyšly už recepty základní, slavnostní a ovocné dezerty a moučníky. Letos k nim přibyly saláty a pomazánky, které mohou sloužit jako rychlé a chutné večeře.
Chcete dobře vařit a jíst, ale nemáte čas či chuť trávit hodiny u sporáku? Autorka blogu Bohyně kuchyně také ne. Má tři děti, práci, vlastní záliby a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle.
Po úspěšné premiéře kuchařky Jak jíme zdravě v létě se tým Jíme zdravě opět spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním.