Nejprodávanější tituly - únor 2020
poezie

Básně sebrané (váz.)
(1x)
Souborné vydání všech dosavadních sbírek nejčtenějšího českého básníka současnosti. Autorovy básně se staly kultovními a některé doslova zlidověly.Stranou zůstává pouze výbor z juvenilní tvorby s názvem Mladost - Radost a "kolibřík" s názvem Vše nejlepší.
poezie

Básně sebrané (váz.)

404 Kč
Písničky bez muziky
(1x)
V knížce Emanuela Frynty, která poprvé vyšla až dlouho po autorově smrti, se skrývají notoricky známé nonsensové verše prvotně určené dětem, avšak milované mnoha dospělými.
poezie

Písničky bez muziky

211 Kč
Své milence, písně Viviany /komplet/
Korespondence Jaroslava Vrchlického s Justýnou Vondroušovou z let 1904–1908 sestává z dvou titulů ve společném boxu a v obou knihách je dobře rozkryto inspirační zázemí Vrchlického vrcholné tvůrčí etapy.
poezie

Své milence, písně Viviany /komplet/

405 Kč
Jdou krásné básně kolem mne
Básnický výbor Jdou krásné básně kolem mne je vůbec prvním pokusem představit čtenářské veřejnosti v souvislejší podobě poezii básníka Františka Daniela Mertha (1915 – 1995).
poezie

Jdou krásné básně kolem mne

378 Kč
Kacířův kancionál
(12x)
Kniha ilustrovaných textů legendární cross-overové kapely Insania komentovaných historickými postavami od antických i moderních filosofů a duchovních revolucionářů přes mediální ikony, vrahy a nechvalně známé dobové figury.
poezie
Ukázky

Kacířův kancionál

1 169 Kč
Kniha haiku
(4x)
Ačkoli se Jack Kerouac proslavil především jako prozaik, psal také vynikající poezii – mnozí literární historici jsou dokonce toho názoru, že Kerouacovy básně jeho prózu co do kvality předčí.
poezie

Kniha haiku

178 Kč
Magistrála
(1x)

Verše o pocitech, proměnách a osudech lidí spjatých s tepem velkoměsta. Rytmus dechu lidí je spjat s pulzem nejen dopravní tepny Mater Urbium.

poezie

Magistrála

179 Kč
Nejsem hoden
Výběr z díla Jiřího Suchánka, křesťanského básníka s neobyčejným nadáním a tragickým osudem. Dobová kritika jej přirovnávala k Seifertovi či Halasovi a řadila mezi nejlepší české formalisty.
poezie

Nejsem hoden

359 Kč
Pobřeží
Václav Maxmilián stejně jako v prvotině Meziměstí (Host, 2016) i ve druhé sbírce Pobřeží tematizuje rytmus města, jeho zvuky i jeho vůně. Zdánlivá reálnost obrazů přechází do snění, vybízí k putování po jiných krajinách, místech – kdy se třeba z jedn
poezie

Pobřeží

161 Kč
Rozhraní
Sbírka Rozhraní nás vtáhne do neuchopitelného světa na pomezí snu a reality, kde hoří vítr a déšť se za nás tiše modlí. V tomto místě mnoha tajemství neviditelné hýbe vším.
poezie

Rozhraní

161 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 227 položek
<< < 1 2 3 4 .. 23 > >>