Nejprodávanější e-knihy - březen 2020
historie a politika

Kdo po Žižkovi? - 20%
Janu Žižkovi jsou věnovány další a další publikace, avšak na jeho nástupce Prokopa Holého je upřena mnohem menší pozornost. Známý a oblíbený autor historických knih Jan Bauer tento dluh ve výročním roce husitské revoluce napravuje.
historie a politika
Ukázky

Kdo po Žižkovi?

174 Kč
139 Kč
Šedé eminence evropských dějin - 20%
Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.
historie a politika
Ukázky

Šedé eminence evropských dějin

189 Kč
151 Kč
Kauza Jan Masaryk (nový pohled) - 20%
(1x)
Pátrání po okolnostech smrti Jana Masaryka připomíná křižovatku slepých uliček. Ať už kriminalisté, historici a publicisté sledovali domněnku ministrovy sebevraždy, anebo se vydali po stopách a motivech vražedného činu,...
historie a politika
Ukázky

Kauza Jan Masaryk (nový pohled)

129 Kč
103 Kč
Gottwald a jeho doba - 20%
(1x)
V knize Gottwald a jeho doba se autor snaží postihnout nejdůležitější okamžiky života „prvního dělnického prezidenta“ a dobrat se základního poznání – jak a proč Gottwald dospěl až do fáze prosazení komunistické totality, v níž idea třídního boje a třídní nenávisti sehrála tak děsivou roli.
historie a politika
Ukázky

Gottwald a jeho doba

249 Kč
199 Kč
Hořké konce vyzvědačů - 20%

Strhující příběhy ze zákulisí tajných služeb Další kniha renomovaného publicisty Karla Pacnera, jež vychází z dosud utajených materiálů archivu tajných služeb, pojednává o skutečných špionech a jejich úloze v dramatickém 20. století až po současnost, která není dramatická o nic méně.

historie a politika
Ukázky

Hořké konce vyzvědačů

249 Kč
199 Kč
Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše - 20%
Náš přední autor literatury faktu Miroslav Ivanov poutavě zpracoval osudy Jana A. Bati a jeho bratra Tomáše. Při psaní využil nových a do té doby neznámých dokumentů z osobního archivu Jana Bati, a mohl tak napsat o jeho pracovním nasazení, boji za lidskou spravedlnost, porážce a smutném konci…
historie a politika
Ukázky

Sága o životě a smrti Jana Bati a jeho bratra Tomáše

349 Kč
279 Kč
Studentské hnutí odporu - 20%
S osobností Josefa Šárky (1918–2008) se pojí význačné mezníky boje proti totalitním režimům v Československu: 17. listopad roku 1939 a roku 1989.
historie a politika
Ukázky

Studentské hnutí odporu

200 Kč
160 Kč
Jdi! Kniha II. - 20%
Druhý díl pamětí Otakara Husáka začíná vyplutím transportu čs. dobrovolců z Archangelska na západ a dvoutýdenní zastávkou v anglickém táboře Flowerdown, kde byli přátelsky přijati.
historie a politika
Ukázky

Jdi! Kniha II.

159 Kč
127 Kč
100 x TGM - 20%
(1x)
100 moudrých i vtipných, slavných i neznámých, ale vždy zajímavých výroků T. G. Masaryka, které mohou být užitečné a posloužit k zamyšlení i v současnosti. Malá čítanka Masarykových výroků s komentářem a výkladem, která TGM přibližuje dnešním čtenářům.
historie a politika
Ukázky

100 x TGM

140 Kč
112 Kč
Jdi! - 20%
První díl rozsáhlých pamětí československého legionáře, působícího za války v Rusku a ve Francii a později přednosty Vojenské kanceláře presidenta republiky a ministra národní obrany, generála Otakara Husáka.
historie a politika
Ukázky

Jdi!

159 Kč
127 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 49 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>