Nejprodávanější Kniha - březen 2020
politologie a politika

Labyrintem revoluce - 11%
(1x)
Historik Jiří Suk v knize Labyrintem revoluce: Aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize pojednává o československé listopadové revoluci roku 1989 syntetickým způsobem, na základě důkladného studia, s kritickým nadhledem.
politologie a politika

Labyrintem revoluce

537 Kč
478 Kč
Ne nestačí - 11%
Trumpova agenda je nejmarkantnějším symptomem dlouhodobě postupující krize a vyústěním těch nejhorších trendů minulého půlstoletí. Nyní už nestačí pouze vyjadřovat nesouhlas, je zapotřebí věrohodného plánu na uzdravení rozdělené společnosti.
politologie a politika

Ne nestačí

268 Kč
238 Kč
Identita - 11%
(1x)
V roce 2014 napsal Francis Fukuyama, že americké instituce jsou v úpadku, protože státu se ve stále větší míře zmocňují mocné zájmové skupiny. O dva roky později se jeho předpověď vyplnila ...
politologie a politika

Identita

261 Kč
232 Kč
Nová třída - 11%
Kniha patří k dílům, která se vyrovnávají s iluzemi o fungování komunistických států. Vyšla v roce 1957 a vzbudila velkou pozornost, dodnes je považována za nesmírně cenný příspěvek k analýze komunistických režimů.
politologie a politika

Nová třída

266 Kč
236 Kč
Vzpoura proti zkáze - 11%
(1x)
Již před zvolením Donalda Trumpa směřoval svět ke klimatické katastrofě. S prezidentem Trumpem sešlápl pedál plynu a přidal na rychlosti. Zbývá nám ostatním nějaká možnost, jak sešlápnout brzdu?
politologie a politika

Vzpoura proti zkáze

176 Kč
156 Kč
Za horizontem lidských práv - 11%
(1x)
Ideologie lidských práv se stala sekulárním náboženstvím naší doby. Má svá dogmata, své svaté, své mučedníky, své křížové výpravy a svou inkvizici. Ačkoli byla formulována s úmyslem zabránit tyranii a přinést svobodu, nakonec se sama stala svazující.
politologie a politika

Za horizontem lidských práv

314 Kč
279 Kč
Evropská unie - 11%
(1x)
Publikace nabízí komplexní pohled na problematiku evropské integrace.
politologie a politika

Evropská unie

628 Kč
558 Kč
Hledání dějin - 11%
(1x)
Dialog Karla Hvížďaly, novináře-zvědavce z Prahy, s Jiřím Přibáněm, právním filosofem z britského Cardiffu, nad uzlovými body naší historie, ku příležitosti 100. výročí republiky, v širokém teritoriálním i časovém kontextu od 9. do 21. století.
politologie a politika

Hledání dějin

288 Kč
256 Kč
Jak umírá demokracie - 11%
(9x)
Když Donald Trump vyhrál volby, mnozí si položili otázku, o níž si nikdo nemyslel, že si ji budeme klást: Je demokracie v USA v ohrožení?
politologie a politika
Ukázky

Jak umírá demokracie

312 Kč
278 Kč
Politika pro začátečníky
Říká se, že politika je téma, kterému by se mělo ve slušné společnosti vyhýbat. Přesto je nezbytné politice porozumět, pokud chceš pochopit svět, v němž žiješ.
politologie a politika

Politika pro začátečníky

134 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 63 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>