Nejprodávanější e-knihy - duben 2020
etnografie, etnologie

Tajemná místa Čech - 20%

Reedice výpravné publikace přibližuje čtenářům nejtajemnější místa Čech Autoři se vydávají po stopách druidů, mágů i alchymistů, přičemž neopomínají ani svobodné zednáře, templáře a rosekruciány. Jednotlivá místa doplňují přehledným popisem cesty a samozřejmostí je také množství fotografií a dobových rytin.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tajemná místa Čech

249 Kč
199 Kč
Život po arabsku - 20%
Jaké jsou životní zvyklosti v arabských zemích?
etnografie, etnologie
Ukázky

Život po arabsku

199 Kč
159 Kč
Sama mezi Indiány - 20%
(5x)
Tato kniha je vzrušujícím, úchvatným i jímavým příběhem dívky, která prožila dvacet dva let v daleké Amazonii, uprostřed jednoho z posledních přírodních národů. Bělošky, která byla jako dítě v roce 1937 unesena indiány.
etnografie, etnologie
Ukázky

Sama mezi Indiány

248 Kč
198 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 20%

První úplné vydání českých lidových pohádek Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.

etnografie, etnologie
Ukázky

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

279 Kč
223 Kč
Arménská genocida - 20%
(1x)
Publikace poutavě a uceleně představuje jednu z nejtemnějších kapitol moderních světových dějin: likvidaci osmanských Arménů – aghet – mladotureckou diktaturou.
etnografie, etnologie
Ukázky

Arménská genocida

289 Kč
231 Kč
Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - 20%
Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Tento legendární fantom druhé světové války bývá popisován jako hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.

198 Kč
158 Kč
Židovské tradice a zvyky - 20%
Židovské tradice a zvyky představují jednu z nejzajímavějších a také nejrozmanitějších oblastí judaistiky, neboť daná problematika zasahuje i do mnoha dalších oborů, jako jsou historie, sociologie, pedagogika, právo, politologie, kulturologie a umění
etnografie, etnologie
Ukázky

Židovské tradice a zvyky

230 Kč
184 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Ekonomie přírodních národů - 20%
Světově ojedinělá výpravná kniha o hospodaření u "přírodních národů" odkud můžeme odvozovat i základy ekonomik dneška. "Krásná kniha, která propojuje mnohé, je hluboká a přitom se čte skoro jedním dechem.", Tomáš Sedláček
etnografie, etnologie
Ukázky

Ekonomie přírodních národů

248 Kč
198 Kč
Vyschly nám slzy… - 20%
Na přelomu 40. a 50. let minulého století přišlo z Řecka do Československa přibližně dvanáct tisíc běženců stižených občanskou válkou. Mysleli si tehdy, že se jedná pouze o přechodný pobyt. Záhy se ale dočasné útočiště proměnilo v druhý domov.
etnografie, etnologie
Ukázky

Vyschly nám slzy…

199 Kč
159 Kč