Nejprodávanější tituly - duben 2020
světové dějiny

„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

světové dějiny
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

světové dějiny

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Osvětimská knihovnice - 6%
(4x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
světové dějiny

Osvětimská knihovnice

305 Kč
287 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
světové dějiny

Maus

424 Kč
399 Kč
Zrod střední a východní Evropy - 6%
(3x)
Kniha Zrod střední a východní Evropy. Mezi Byzancí a Římem představuje jednu z vrcholných prací Františka Dvorníka.
světové dějiny

Zrod střední a východní Evropy

723 Kč
680 Kč
Exil českého a moravského duchovenstva za husitských válek - 11%
(1x)
Emigrace katolického kléru z Čech a Moravy, jež proběhla za husitských válek, představuje unikátní fenomén evropských dějin. Kniha je prvním pokusem o nezaujatý souhrnný výklad exilových osudů.
světové dějiny

Exil českého a moravského duchovenstva za husitských válek

242 Kč
215 Kč
Mezi Terstem a Istanbulem - 11%
(1x)
Dramatické dějiny balkánských národů ve 20. století sleduje kniha českých a bulharských historiků pod vedením Jana Rychlíka.
světové dějiny

Mezi Terstem a Istanbulem

449 Kč
399 Kč
Komunistické lágry - 11%
Autor postupuje svojí tradiční metodou místopisného průvodce a přibližuje čtenáři místa v dnešní České republice, na kterých zřídil totalitní komunistický režim lágry a která jsou neodmyslitelně spojená s komunistickým terorem páchaným na nevinných.
světové dějiny

Komunistické lágry

347 Kč
308 Kč
Pokřtěni ohněm - 11%
Autor na základě detailní práce s prameny, z nichž ty nejdůležitější zpřístupňuje čtenářům v komentovaném českém překladu, nastiňuje vývoj katarské náboženské kultury a zabývá se i jednotlivými katarskými rituály.
světové dějiny

Pokřtěni ohněm

358 Kč
318 Kč
Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy - 11%
(2x)

Kniha z pera známého literárního historika navazuje na úspěšnou dvojici Obrazy z kulturních dějin ruské religiozity (2015) a Obrazy z kulturních dějin americké religiozity (2010).

světové dějiny

Obrazy z kulturních dějin Střední Evropy

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 751 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 76 > >>