Nejprodávanější knihy - květen 2020
druhá světová válka

Do pekel a zpět: Evropa 1914-1949 - 11%
(7x)
Renomovaný britský historik Ian Kershaw se věnuje nejtvětší tragédii evropských dějin 20. století a čtivým způsobem se smyslem pro detail čtenářům nabízí odpovědi na otázky, které jsou stále aktuální.
druhá světová válka
Ukázky

Do pekel a zpět: Evropa 1914-1949

538 Kč
478 Kč
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha - 11%
(1x)
Heinz Pannwitz, za války šéf oddělení pražského Gestapa, byl jmenován šéfem zvláštní komise pro vyšetřování atentátu. Jeho zpráva je tedy historicky nejcennějším dokumentem o všech okolnostech atentátu na Heydricha.
druhá světová válka

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

143 Kč
127 Kč
Dotek Anthropoidu - 11%
(2x)
Neobvykle koncipovaná kniha sestavená ze zpráv dobového tisku, policejních vyhlášek, výslechových protokolů gestapa a krátkých prozaických útvarů se touto kombinací snaží čtenáři přiblížit atmosféru protektorátu Čechy a Morava.
druhá světová válka

Dotek Anthropoidu

221 Kč
196 Kč
Maus - 6%
(9x)
Souborné vydání obou dílů slavného komiksu. Maus je děsivým - a současně hodnotně umělecky ztvárněným - zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši a jiná zvířata – odtud název knihy.
druhá světová válka

Maus

424 Kč
399 Kč
Hitlerovi inženýři
Mnoho dosud nepublikovaných fotografií ze sbírek a fotoalb někdejších "dvorních" fotografů a působivě zpracované téma, kdy autor často nechává aktéry promlouvat jejich vlastními slovy - to jsou hlavní klady této knihy.
druhá světová válka

Hitlerovi inženýři

179 Kč
Krvavé dozvuky války - 11%
Kniha populárního autora literatury faktu poutavým způsobem a na základě dodnes málo známých anebo zcela neznámých faktů (a to včetně dobových černobílých fotografií) ukazuje čtenáři tehdejší dění.
druhá světová válka

Krvavé dozvuky války

314 Kč
279 Kč
Osvětimská knihovnice - 6%
(4x)
Příběhem literární Dity, jehož předlohou jsou vzpomínky skutečné, dnes osmdesátileté Dity Krausové, se vracíme k polozapomenuté historii rodinného tábora, který existoval v Březince od září 1943 do července 1944.
druhá světová válka

Osvětimská knihovnice

305 Kč
287 Kč
Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant - 11%
(1x)
Životopis Jozefa Tisa (1887-1947), katolického kněze a prvního prezidenta Slovenské republiky. Po válce byl Tiso justicí obnovené Československé republiky odsouzen k smrti pro vlastizradu a zločiny proti lidskosti.
druhá světová válka

Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant

449 Kč
399 Kč
Tanky a bojová vozidla 2.světové války - 11%
Stručný průvodce tanků a jiných bojových vozidel, které sloužily v armádách celého světa v období 2. světové války. Kniha nabízí fundované líčení historie vývoje obrněné techniky v jednotlivých státech, doplněné uceleným přehledem jednotlivých typů.
druhá světová válka

Tanky a bojová vozidla 2.světové války

224 Kč
199 Kč
V pekle plynových komor - 11%
Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit.
druhá světová válka

V pekle plynových komor

295 Kč
262 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 42 položek
1 2 3 .. 5 > >>