Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - květen 2020
Afrika

Za oponou války - 11%
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Afrika
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
238 Kč
Z Etiopie a odjinud
(1x)

Odjinud: Z Etiopie, Sardinie, Moravy, Bruselu.

Co tyto čtyři destinace mají společného? Zjištění, že lidé jsou všude na světě v podstatě stejní. Záleží jim na stejných věcech. Lpějí na své zemi, na své kultuře. Především však žijí ve světě, jehož dějiny a příběhy jsou propojeny... Dnes ještě mnohem více než v minulosti.

Afrika

Z Etiopie a odjinud

134 Kč
Doteky okamžiku - 11%
(1x)
Fotografka, cestovatelka a dokumentaristka Petra Doležalová přináší sbírku kouzelných okamžiků, lidských osudů a náhodných setkání na nádherných místech naší planety, zachycených obrazem a slovem.
Afrika

Doteky okamžiku

531 Kč
472 Kč
Lišky pouště - 11%
Paul Carell napsal dramatickou kroniku o významné kapitole druhé světové války. Spojil v ní přesný popis válečných dnů s autentickými zážitky. Exaktní historie a živé lidské osudy. Každá postava je pravdivá, žádná epizoda není smyšlená.
Afrika

Lišky pouště

449 Kč
399 Kč
Marocké království - 10%
(1x)
Stručný přehled dějin včetně chronologického výčtu nejdůležitějších historických dat do roku 2015, informace o historických městech, o architektonických památkách, o přírodě a marockém horpodářství.
Afrika

Marocké království

59 Kč
53 Kč
Qajruwán, tuniské město kultury - 11%
Kajruwán byl pro rok 2009 vyhlášen pod ochranou UNESCO městem islámské kultury. Autor se podrobně zabývá nejen jeho vznikem a historií, ale zabývá se i myšlenkou souvislostí s Prahou.
Afrika

Qajruwán, tuniské město kultury

54 Kč
48 Kč
Staří Egypťané - 11%
Publikace přináší čtenáři uvážlivý výběr z toho nejzajímavějšího, co staroegyptská civilizace vytvořila.
Afrika

Staří Egypťané

315 Kč
280 Kč
O Egyptě, Arábii, Palestině a Galileji I. - 11%
Svazek přináší paralelní latinsko-českou edici části I. dílu obsáhlého Itineraria františkánského misionáře Remedia Prutkého z poloviny 18. století.
Afrika

O Egyptě, Arábii, Palestině a Galileji I.

441 Kč
392 Kč