Nejprodávanější Kniha - květen 2020
ženy

Charlotta
(2x)

Masarykovi byli moderní pár. Oba byli velcí idealisté, přemýšliví, kosmopolitní. Rebelovali v oblasti náboženství, manželství i výchovy dětí. Ne všechno ale tehdejší společnost dokázala přijmout.

ženy

Charlotta

359 Kč
Josephine Bakerová
Fascinovala Picassa, Cocteaua, Le Corbusiera i Simenona. Ve třicátých letech se z ní stala první černošská hvězda světového věhlasu.
ženy
Ukázky

Josephine Bakerová

448 Kč
Madame Picasso
(2x)
Utajený příběh Evy Gouelové, nezapomenutelné ženy, jež získala srdce jednoho z největších malířů naší doby.
ženy
Ukázky

Madame Picasso

134 Kč
Dům v Bretani
(20x)
Je možné začít ve zralém věku druhý život?
ženy
Ukázky

Dům v Bretani

242 Kč
Coco Chanel
Gabrielle Chanelová (1883–1971) alias Coco Chanel se vyšvihla z chudých poměrů, dosáhla jedinečného společenského úspěchu, způsobila revoluci v dámském odívání a stala se nejvlivnější módní návrhářkou 20. století.
ženy

Coco Chanel

447 Kč
Doma je všude
(1x)
Paměti slavné rakouské novinářky narozené v Praze.
ženy

Doma je všude

296 Kč
Vlastním hlasem
V roce 2019 si připomínáme 100 let od chvíle, kdy ženy v českých zemích mohly poprvé volit a být voleny na základě všeobecného a rovného volebního práva. Bylo to v obecních volbách 15. června 1919.
ženy

Vlastním hlasem

306 Kč
Odložený život - 69%
(1x)
Biografie pražské rodačky Dity Krausové (nar. 1929), která prošla Terezínem, Osvětimí a Bergen-Belsenem. Ve své biografii popisuje dětství v Praze, vzpomíná na rodiče a kamarády. V listopadu 1942 přišlo předvolání do transportu a rodina putovala nejprve do Terezína a pak do Osvětimi.
ženy

Odložený život

287 Kč
89 Kč
Provařená historie
Retro vyprávění jedné z úspěšných panských kuchařek z doby, kdy končilo rakouské mocnářství a z dvacátých let První republiky. Vzpomínky na život autorčiny prababičky vycházejí přímo z jejího vlastního vyprávění.
ženy

Provařená historie

242 Kč
Ach, ty Češky!

Významný polský novinář a znalec českého prostředí pojednává ve své nejnovější publikaci Ach, ty Češky o osmi ženách z české historie a současnosti. Na půdorysu osudů těchto slavných osobností nám ozřejmuje širší dobové souvislosti.

ženy
Ukázky

Ach, ty Češky!

269 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 23 položek
<< < 1 2 3 > >>