Nejprodávanější tituly - květen 2020
eseje, úvahy, publicistika

Neviditeľná staroba.txt - 11%
Edice .txt přináší eseje reagující na aktuální umělecké a společenské trendy, které zatím navzdory své urgenci nemají v českém a slovenském prostředí výrazné zpracování.
eseje, úvahy, publicistika

Neviditeľná staroba.txt

180 Kč
160 Kč
Už hořela, když jsem si do ní lehal - 11%
Laskavá zamyšlení, drobné příběhy a filozofické postřehy amerického autora. Vyprávění je zcela prodchnuto radostí ze života, průzračným způsobem oslovuje v člověku jeho lepší já a dává smysl i těm nejobyčejnějším věcem na světě.
eseje, úvahy, publicistika

Už hořela, když jsem si do ní lehal

223 Kč
198 Kč
Feminismus je pro každého - 11%
Adichieová se ve dvou esejích vyrovnává s feminismem a obhajuje jej. Feminismus pro ni není bojem za ženská práva, ale snahou o lepší svět pro všechny.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Feminismus je pro každého

179 Kč
159 Kč
Řeka vědomí - 11%
V knize esejů Řeka vědomí se její autor, neurolog Oliver Sacks, zabývá tématy z oborů, jako je botanika, chemie, me­dicína, neurověda a umění a obrací se na své velké tvůrčí hrdiny vědy – zejména Darwina, Freuda a Williama Jamese.
eseje, úvahy, publicistika

Řeka vědomí

190 Kč
169 Kč
Hradní pan Brouček a jiná monstra - 11%
(1x)
V knize se jedinečným způsobem spojují filozofické reflexe (nejen) české politiky s osobním svědectvím o událostech a kauzách, jichž byl autor sám svědkem či aktérem.
eseje, úvahy, publicistika

Hradní pan Brouček a jiná monstra

158 Kč
140 Kč
Osmý den týdne - 11%
(1x)
Výbor fejetonů, které vznikaly jako sobotní zamyšlení pro Český rozhlas Plus v letech 2013–2015, ale pro knižní vydání se proměnily v komponovaný celek, který nás provádí nejen jedním kalendářním rokem, ale i více než sedmdesáti lety autorova života.
eseje, úvahy, publicistika

Osmý den týdne

224 Kč
199 Kč
Polské duše
Po mimořádném úspěchu knihy Ruské duše připravil zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška výběr z těch nejzajímavějších rozhovorů pořízených s polskými osobnostmi kulturního, politického a společenského života.
eseje, úvahy, publicistika

Polské duše

134 Kč
Dobré a ještě lepší jitro - 20%
Sbírka fejetonů oblíbeného českého autora a básníka, jímž byl František Nepil.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Dobré a ještě lepší jitro

99 Kč
79 Kč
Fotografie jako mýtus - 11%
Soubor textů renomovaného esejisty a historika umění, tentokrát věnovaných černobílé fotografii. Kniha je ohlédnutím jednak za Kroutvorovou dlouholetou prací v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu.
eseje, úvahy, publicistika

Fotografie jako mýtus

242 Kč
215 Kč
Vytváření nepřítele - 6%
Soubor šestnácti nedávno vzniklých esejistických textů známého spisovatele a badatele nese název prvního z nich, věnovaného mimořádně aktuálnímu tématu: potřebě určité společnosti mít svého nepřítele a utvořit si jeho obraz.
eseje, úvahy, publicistika

Vytváření nepřítele

296 Kč
278 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 141 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 15 > >>