Nejprodávanější Kniha - červen 2020
dle období

Ve městě a na zámku - 11%
Kniha zprostředkovává mikrohistorický pohled na život poddanského města Dobrušky v přelomových časech vleklého válečného konfliktu, který stavěl před těžké zkoušky jeho elity i prosté obyvatele.
dle období

Ve městě a na zámku

359 Kč
319 Kč
Čtvrt století střední Evropy - 11%
Kniha Čtvrt století střední Evropy se věnuje soudobým dějinám států visegrádské čtyřky, které zasazuje do kontextu dějin evropských i světových.
dle období

Čtvrt století střední Evropy

351 Kč
312 Kč
Do temnoty - 11%
(3x)
Sedmdesát hodin rozhovorů, na jejichž základě a na základě dalších svědectví napsala Gitta Serenyová tuto knihu, která se pokouší mapovat širší souvislosti lidského konání a odpovědnost každého člověka za své činy.
dle období
Ukázky

Do temnoty

405 Kč
360 Kč
Svěcení jara - 11%
(1x)
Jedna z nejvlivnějších knih věnovaných dějinám první světové války. Autor se v ní zamýšlí nad sociokulturními aspekty Velké války, jež podle jeho názoru vedly ke zrození nového moderního světa.
dle období

Svěcení jara

358 Kč
318 Kč
Vladislav Jindřich - 11%
Přestože nejmladší syn druhého českého krále Vladislava a jeho manželky Judity Durynské nepatří mezi nejznámější osobnosti českého středověku, nelze přehlédnout, že stál u zrodu královských Čech.
dle období
Ukázky

Vladislav Jindřich

268 Kč
238 Kč
Dějiny symbolů v kultuře středověkého Západu - 11%
(2x)
Kniha významného francouzského historika Michela Pastoureaua se zabývá nejen symboly a symbolikou evropského středověku, ale i mnohdy zkreslenými představami, které jsme si o této historické epoše učinili.
dle období

Dějiny symbolů v kultuře středověkého Západu

403 Kč
358 Kč
Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha - 11%
(1x)
Heinz Pannwitz, za války šéf oddělení pražského Gestapa, byl jmenován šéfem zvláštní komise pro vyšetřování atentátu. Jeho zpráva je tedy historicky nejcennějším dokumentem o všech okolnostech atentátu na Heydricha.
dle období

Pannwitzova zpráva o atentátu na Heydricha

143 Kč
127 Kč
Hlavou státu z Boží milosti
(1x)
Kniha představuje neotřelý soubor třinácti významných kapitol z dějin Koruny české. Jednotlivé kapitoly jsou spjaty s postavami českých králů a královen, které zanechaly nejvýraznější a nejtrvanlivější stopu ve vývoji...
dle období

Hlavou státu z Boží milosti

44 Kč
Léta touhy, víry i zklamání - 11%
Publikace přibližuje české veřejnosti období reformního socialismu, normalizace a „zvonění klíči“ v roce 1989.
dle období

Léta touhy, víry i zklamání

314 Kč
279 Kč
Mezi Terstem a Istanbulem - 11%
(1x)
Dramatické dějiny balkánských národů ve 20. století sleduje kniha českých a bulharských historiků pod vedením Jana Rychlíka.
dle období

Mezi Terstem a Istanbulem

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 247 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 25 > >>