Nejprodávanější tituly - srpen 2020
osobnosti a osudy

Adresát Milena Jesenská - 11%
K sedmdesátému výročí úmrtí Mileny Jesenské vychází třetí české knižní vydání knihy její dcery, básnířky a prozaičky Jany Černé, rozené Krejcarové. Kniha strhujícím způsobem vypráví životní příběh vynikající české novinářky, přítelkyně Franze Kafky.
osobnosti a osudy

Adresát Milena Jesenská

203 Kč
180 Kč
Zápisník alkoholičky - 11%
(2x)
Poslední sklenička… dnes už popáté. Kniha podle blogu, který získal cenu Magnesia Litera.
osobnosti a osudy

Zápisník alkoholičky

359 Kč
319 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

osobnosti a osudy
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Deník jednonožce - 11%
(2x)
Jiří Švihálek (a.k.a. pacholek) ve svém deníku bez servítků a s humorem sobě vlastním den po dni popisuje, co prožívali s manželkou Kačkou po nehodě na motorce. Amputace nohy, nesnesitelné bolesti, přemísťování kostí v těle a zotavování.
osobnosti a osudy

Deník jednonožce

314 Kč
279 Kč
Emil Běžec - 11%
(2x)
Chcete vědět, jak žil člověk, který objevil to, pro co byl stvořen, a dělal to? Pokud ano, pak je pro vás odpovědí první ucelený životopis legendárního běžce Emila Zátopka.
osobnosti a osudy

Emil Běžec

359 Kč
319 Kč
Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy - 11%
(1x)
Rukopis knihy Ivana Jonáka vznikl mezi roky 2005 až 2011 při jeho několikaletém pobytu ve vězení, kde si odpykával trest za nájemnou vraždu své manželky.
osobnosti a osudy

Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy

404 Kč
359 Kč
Chlapec, který přežil pochod smrti - 11%
(1x)
V roce 1981 sepsal Pavel Taussig pro svého staršího syna k jeho jedenáctým narozeninám svůj životopis. To proto, že i jemu bylo jedenáct, když se ocitl v Osvětimi. Poté přežil ještě tábory Mauthausen, Melk a Gunskirchen a pochod smrti.
osobnosti a osudy

Chlapec, který přežil pochod smrti

251 Kč
223 Kč
Jak jsem přežil Ameriku - 11%
Kniha je odrazem skutečného životního příběhu autora, který se v roce 1969 rozhodl utéct za hranice komunistického Československa.
osobnosti a osudy

Jak jsem přežil Ameriku

288 Kč
256 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
osobnosti a osudy
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Kafka 2 - Roky rozhodování - 11%
Druhá část třídílná biografie o životě a díle jednoho z nejznámějších a nejčtenějších autorů světové literatury, pražského německy píšícího spisovatele Franze Kafky (1883–1924) je rozsahem i významem monumentální, výjimečná a zcela ojedinělá.
osobnosti a osudy
Ukázky

Kafka 2 - Roky rozhodování

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 279 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 28 > >>