Nejprodávanější Kniha v roce 2020
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů - 11%
(2x)
Kniha představuje jedinečný pokus o rekonstrukci slovanské mytologie a slovanského náboženství. Giesztor v ní zkoumá panteon slovanských bohů, rituály spojené s jejich uctíváním, včetně střetávání se slovanských náboženství s křesťanstvím.
etnografie, etnologie

Mytologie Slovanů

403 Kč
358 Kč
Mýtus a skutečnost - 11%
V knize Mýtus a skutečnost shrnuje autor dosavadní poznatky o mýtu. Zamýšlí se nad jeho definicí, zabývá se jeho strukturou a funkcí a dále probírá tematicky jednotlivé typy mýtů. Všímá si mýtů o původu a kosmogonických mýtů, mýtů a rituálů obnovy.
etnografie, etnologie
Ukázky

Mýtus a skutečnost

223 Kč
198 Kč
Tisíc tváří hrdiny - 11%
(3x)
Klasická Campbellova práce ukazuje na příkladech mytických příběhů pravdy skryté za náboženskými a mytologickými postavami a nechává z nich vyplynout obecně platné významy, aktuální i v dnešním světě.
etnografie, etnologie
Ukázky

Tisíc tváří hrdiny

358 Kč
318 Kč
Okultní tradice Cikánů - 11%
Kniha Okultní tradice Cikánů Pierra Derlona nabízí českému čtenáři zcela ojedinělý vhled do tradic a zvyků kočovných cikánských kmenů, přehled magických a léčitelských praktik, způsobů tajné komunikace prostřednictvím šifrovaných značek...
etnografie, etnologie

Okultní tradice Cikánů

349 Kč
310 Kč
Ženy na okraji - 11%
Příběh tří žen, které si i přes těžké životní osudy a přes nečekané životní zvraty dokázaly najít svébytné místo v raně novověké společnosti.
etnografie, etnologie

Ženy na okraji

358 Kč
318 Kč
České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1 - 11%
Druhý svazek plánované devítisvazkové edice, která se snaží splatit dlouhodobý dluh české folkloristiky, tentokrát věnovaný kouzelným pohádkám.
etnografie, etnologie

České lidové pohádky II: Kouzelné pohádky 1

359 Kč
319 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Tělo za katrem - 11%

Publikace představuje výstupy pětiletého etnografického výzkumu autorky, který byl realizován v prostředí českých mužských věznic.

etnografie, etnologie
Ukázky

Tělo za katrem

536 Kč
476 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Stvoření Ranga Dunga - 11%
Kniha je souborem autentických vyprávění etnoložky, která strávila na Borneu několik měsíců mezi příslušníky kmene lovců lebek.
etnografie, etnologie

Stvoření Ranga Dunga

215 Kč
191 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 99 položek
1 2 3 .. 10 > >>