Autorka byla vždy nadšená kuchařka. V průběhu života se však u ní i u jejích dětí nečekaně a postupně sešlo několik diagnóz. Celiakie, histaminová intolerance, intolerance vůči laktóze.
Atopický ekzém neboli neurodermitida je pro lidi postižené tímto chronickým zánětlivým onemocněním kůže extrémní výzvou nejen pro jejich sebevědomí, ale i pro jejich fyzické síly a psychiku.
Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Není to tuk, není to cukr- je to pšenice.....
V překvapivé a pozoruhodně praktické knize autorka odhaluje škodlivé účinky moderních návyků péče o pleť a podrobně radí, jak si uchovat bezproblémovou pokožku.
Texty vychází z medicíny založené na důkazech. Pomohou alergologům, pneumologům, praktikům pro děti i dospělé, dermatologům, gynekologům, lékařům ORL, ale i lékařům dalších odborností.
Kuchařka zaměřená na bezlepkovou dietu přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Moderní recepty dietní sestry jsou doplněné radou lékaře.