Nejprodávanější e-knihy v roce 2020
sociologie

Dejte lidem peníze - 20%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie
Ukázky

Dejte lidem peníze

239 Kč
191 Kč
„Pojď s námi budovat pohraničí!“ - 20%

Práce německého historika Andrease Wiedemanna mapuje druhou a méně známou část procesu, při kterém došlo k vůbec největším přesunům obyvatelstva v českých zemích v historii – celkem se vyhnání a znovuosídlování bezprostředně týkalo pěti milionů lidí

sociologie
Ukázky

„Pojď s námi budovat pohraničí!“

224 Kč
179 Kč
Vzpoura deprivantů - 20%
(2x)
Kniha je určena všem lidem zajímajícím se o zlo ve společnosti - autoři se pokoušejí pochopit, proč jsou někteří lidé zrůdy, bez ohledu na to, zda se chovají kriminálně, nebo zákonu unikají a jsou z nich lidé někdy nesmírně mocní, bohatí - a oblíbení.
sociologie
Ukázky

Vzpoura deprivantů

199 Kč
159 Kč
Jak probudit Česko - 20%
Česká společnost zažívá od roku 1989 nejúspěšnější a nejsvobodnější období své historie. Ale dosavadní sociální a ekonomický model nevyhnutelně krachuje. Mylně si namlouváme, že za vše mohou neschopní politici a snažíme se je nahradit novými a neokoukanými.
sociologie
Ukázky

Jak probudit Česko

149 Kč
119 Kč
Krajina mezi pamětí a zapomínáním - 20%
Kniha Karolíny Pauknerové odhaluje variabilitu způsobů, jak se paměť stává součástí krajiny, sedimentuje v ní, reprodukuje se i mizí.
sociologie
Ukázky

Krajina mezi pamětí a zapomínáním

230 Kč
184 Kč
Kolektivní paměť. K teoretickým otázkám - 20%
Během posledních tří desetiletí jsme svědky toho, že se problematika paměti stává jedním z dominantních témat sociálních a humanitních věd. Někteří autoři dokonce v této souvislosti hovoří o novém paradigmatu.
sociologie
Ukázky

Kolektivní paměť. K teoretickým otázkám

210 Kč
168 Kč
O posledních věcech člověka - 20%
(1x)
Publikace terminologicky vymezuje základní thanatologické pojmy, popisuje potřeby umírajících i pozůstalých, a také společenské představy o důstojné i nedůstojné smrti.
sociologie
Ukázky

O posledních věcech člověka

120 Kč
96 Kč
„Takové normální rodinné historky“ - 20%
Kniha zve čtenáře do intimního světa rodinné paměti, dokumentovaného rozhovory s příslušníky tří generací vybraných rodin.
sociologie
Ukázky

„Takové normální rodinné historky“

198 Kč
158 Kč
Gerontologie pro sociální práci - 20%
Přehledový text o problematice stárnutí je určen zaměstnancům sociální sféry, kteří pracují se seniory v nepříznivé sociální situaci a s nízkou mírou soběstačnosti.
sociologie
Ukázky

Gerontologie pro sociální práci

300 Kč
240 Kč
Co počít ve vlkově břiše - 20%
Edice je autorovým výborem nejdůležitějších textů, které napsal v uvedeném období. Východiskem Tesařových společenských aktivit bylo přesvědčení, že jediným účinným způsobem, jak vyjít z totalitního režimu, je vytváření struktur občanské společnosti.
sociologie
Ukázky

Co počít ve vlkově břiše

279 Kč
223 Kč
Bezdomovectví ve středním věku - 20%
Publikace vychází z tříletého výzkumu provedeného u subpopulace pražských bezdomovců středního věku. Studie obsahově navazuje na předchozí čtenářsky úspěšnou monografii Bezdomovectví jako alternativní existence mladých lidí.
sociologie
Ukázky

Bezdomovectví ve středním věku

250 Kč
200 Kč
Úvod do sociologie - 20%
Upravené vydání učebnice Radomíra Havlíka slouží k základní orientaci při studiu vybraných společenských problémů. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány např. teorii a dějinám sociologie, vztahu společnosti a jedince, sociální struktuře společnosti
sociologie
Ukázky

Úvod do sociologie

90 Kč
72 Kč
Sociální péče o seniory - 20%
Kniha je určená studentům sociálně zdravotnických oborů a profesionálním pracovníkům z řad pomáhajících profesí a měla by jim pomoci k získání vhledu do problematiky péče o seniory.
sociologie
Ukázky

Sociální péče o seniory

229 Kč
183 Kč
Dějiny sociologie - 20%
(2x)
Publikace si neklade za cíl systematizovat dějiny sociologie ani v úplnosti, ba ani v jednotlivostech. Spíše chce čtenáře přesvědčit o "užitku a požitku" z četby sociologických klasiků.
sociologie
Ukázky

Dějiny sociologie

271 Kč
217 Kč
Člověk, jeho mozek a svět - 20%
Kniha přináší některé poznatky o nejkomplikovanější stavbě, kterou na Zemi máme - o lidském mozku. Osloví jistě čtenáře z řad studentů psychologie, pedagogických oborů, sociologie, medicíny, ošetřovatelství, rehabilitace, ale i odborníky zmíněných oborů.
sociologie
Ukázky

Člověk, jeho mozek a svět

339 Kč
271 Kč
Kapitoly metodologie sociálních výzkumů - 20%
Zajímáte se o otázky přípravy, realizace a vyhodnocování sociálních výzkumů? PhDr. Jiří Reichel, Ph.D., vás seznámí se specifiky sociálních výzkumů a s rozdíly mezi výzkumem kvalitativním a kvantitativním.
sociologie
Ukázky

Kapitoly metodologie sociálních výzkumů

271 Kč
217 Kč
Sociologie medicíny a zdravotnictví - 20%
Kniha poskytuje základy sociologického chápání zdravotnických problémů. Autorka se zabývá sociálními důsledky nemoci, chronických i duševních stavů, problematikou umírání a smrti.
sociologie
Ukázky

Sociologie medicíny a zdravotnictví

186 Kč
149 Kč
Štěstí lidu - 20%
(1x)
Proslulá přednáška z American Enterprise Institute z roku 2009.Otevřená obhajoba rodiny, přátelství, víry a smysluplné práce.
sociologie
Ukázky

Štěstí lidu

80 Kč
64 Kč
Když se řekne komunitní práce - 20%
Publikace shrnuje hlavní principy a modely komunitní práce, sleduje vývoj komunitní práce od konce 19. století, specifika v Českých zemích a zmiňuje etapy komunitní práce ve 20. století.
sociologie
Ukázky

Když se řekne komunitní práce

120 Kč
96 Kč
Psychologie davu - 20%
Psychologie davu je jedním ze slavných děl citovaných v učebnicích psychologie i dalších společenských věd. Le Bon svou koncepci davu vybudoval v souvislosti s chováním davu během francouzské revoluce.
sociologie
Ukázky

Psychologie davu

219 Kč
175 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 108 položek
1 2 3 .. 6 > >>