Nejprodávanější tituly v roce 2020
starověk

Časopedie. Od dinosaurů po umělou inteligenci - 11%
Prozkoumejte historii světa prostřednictvím časových os – od historie dinosaurů až po vesmírné lety, nástup robotiky a umělou inteligenci. Kniha je doslova nabitá základními fakty i úžasnými detaily z historie planety Země.
starověk

Časopedie. Od dinosaurů po umělou inteligenci

539 Kč
479 Kč
Ave Caesar II - 20%
Po mezihře v roli správce hispánské provincie se Caesarovi povedl mistrný tah. Smířil dva odvěké soupeře, Pompeia a Crassa. Vzájemnou spoluprací s těmito na svou dobu nejmocnějšími muži Říma utvořil trojici napříště známou jako první triumvirát.
starověk
Ukázky

Ave Caesar II

159 Kč
127 Kč
Brána nebes: bohové a démoni starého Egypta - 11%
Abecedně řazený, esejisticky pojatý slovník popisuje barvitý a pro nás značně exotický svět egyptských bohů a mýtů v jejich tisíciletých proměnách. Slovník provází mnoho vyobrazení.
starověk

Brána nebes: bohové a démoni starého Egypta

266 Kč
236 Kč
Náboženská literatura staroegyptská I. + II. díl - 11%
Průkopnické dílo české egyptologie přináší ve dvou svazcích teoretickou studii o povaze egyptského náboženství a překlady nejvýznamnějších textů vztahujících se k tématu.
starověk

Náboženská literatura staroegyptská I. + II. díl

300 Kč
266 Kč
Povelkomoravská a mladohradištní keramika v prostoru dolního Podyjí - 11%
(1x)
Publikace se zabývá otázkou vývoje keramické produkce na jižní Moravě, se zaměřením na oblast dolního Podyjí, v době od zániku Velkomoravské říše až do počátku vrcholného středověku.
starověk

Povelkomoravská a mladohradištní keramika v prostoru dolního Podyjí

728 Kč
647 Kč
Egypt. Theologie a zbožnost ranné civilizace - 11%
Kniha jednoho z nejvýznamnějších znalců staroegyptského náboženství ukazuje na základě původních textů vývoj egyptského pojetí zbožnosti.
starověk

Egypt. Theologie a zbožnost ranné civilizace

322 Kč
286 Kč
Epizody z císařského Říma - 20%
...Člověk se někdy musí podívat do originálu, aby se na vlastní oči přesvědčil, že jde o autentický výrok starého autora. Některé citáty vypadají tak moderně, že vzniká dojem, jakoby si je dnešní autor vymyslil nebo "přizpůsobil".
starověk
Ukázky

Epizody z císařského Říma

189 Kč
151 Kč
Hannibal před branami - 20%
(1x)
V lidských dějinách není mnoho osobností, jejichž jména jsou synonymem mimořádných vlastností a činů. Hannibal, syn Hamilkarův, vynikající kartáginský vojevůdce a politik za druhé punské války (218-202 př. n. l.) mezi ně mimo veškerou pochybnost patří.
starověk
Ukázky

Hannibal před branami

199 Kč
159 Kč
Slovem a mečem - 11%
(7x)
Historický román z období Peloponéské války se začíná odehrávat v roce 406 př. n. l. Sparťané pořádají nájezdy do Athén a ty se dostávají do krize, která ukončuje jejich vrcholné období.
starověk

Slovem a mečem

269 Kč
239 Kč
Římané a Evropa - 11%
Kniha je čtivou a srozumitelnou příručkou, která poskytuje základní orientaci v latinské římské kultuře včetně řeckých východisek. Autorka kladla důraz především na popis těch antických tradicí, které měly vliv na další vývoj Evropy.
starověk

Římané a Evropa

225 Kč
200 Kč
Saturnálie - 11%
Macrobiův spis Saturnálie nabízí dobový pohled do prostředí nejvýznamnějšího uskupení "posledních pohanů" na latinské půdě, do Symmachova kruhu, působícího v Římě v poslední třetině 4. století.
starověk

Saturnálie

267 Kč
238 Kč
Pobídka Řekům - 11%
Řecko-české komentované vydání jedné z nejvýznamnějších raně křesťanských apologií.
starověk

Pobídka Řekům

267 Kč
238 Kč
Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy
Řecká tragická poezie je bytostně politická, neboť život v polis i jeho inverze je ústředním tématem tragického dramatu. V této knize si proto autor klade za cíl pojednat o politických aspektech athénského tragického divadla a odpovědět na několik otázek.
starověk

Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy

62 Kč
Plavby do ráje - 11%
(1x)
Populárně–naučná kniha známého publicisty vychází z poznatků historiků, archeologů, antropologů, geografů a etnografů a za pomoci mnoha názorných příkladů ukazuje, jak už v prehistorických dobách putovali lidé mezi Amerikou, Evropou, Afrikou a Asií.
starověk

Plavby do ráje

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 34 položek
<< < 1 2